17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcov a demisionat din PDL Olt

Vâlcov a demisionat din PDL Olt

Preşedintele PDL Olt, Darius Vâlcov (foto), a anuntat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Slatina, că demisionează din partid, menţionând că, potrivit statutului aleşilor locali, această demisie înseamnă şi renunţarea la mandatul de primar, informează Mediafax. Până la alegerile din 10 iunie, oraşul Slatina va fi administrat de către unul dintre cei doi viceprimari care va fi desemnat de consiliul local.
Vâlcov şi-a motivat demisia din PDL prin faptul că promisiunile primite de la conducerea centrală a partidului şi de la miniştrii partidului, în sensul finanţării unor investiţii de interes major pentru locuitorii municipiului Slatina, nu au fost onorate şi organizaţia PDL Olt nu a fost respectată.

Motivele demisiei

Primarul susţine că a demisionat întrucât guvernul nu l-a sprijinit să ducă la bun sfârşit investiţiile importante din oraş, precum centura ocolitoare, Sala Polivalentă, bazinul olimpic, şi nici lucrările la blocurile ANL şi la Palatul Copiilor.
„Am sperat ca partidul meu, odată ajuns la guvernare, să susţină locuitorii judeţului Olt şi proiectele slătinenilor. Sunt de notorietate investiţii precum centura ocolitoare a oraşului, asfaltările, canalizările şi construirea de grădiniţe şi creşe, Sala Polivalentă, apartamentele ANL, terenul unităţii militare, Palatul Copiilor, cu care ori am fost minţiţi de către miniştri că se vor realiza, ori au început timid şi nu au finanţare. Toate acestea le fac ei, miniştrii, cu oraşul meu, poate odată invizibil de la București, dar devenit între timp un reper în primul rând pentru cetăţenii săi. Aceste motive, şi nu numai, mă determină să încetez a mai susţine un partid aflat la guvernare incapabil să-şi înţeleagă îndatorirea pe care o are faţă de slătineni, olteni şi români în general“, a declarat Darius Vâlcov. Acesta a mai spus că încă nu a luat o decizie în ceea ce priveşte viitorul său politic şi administrativ, dar a menţionat că „iubeşte prea mult Slatina pentru a renunţa să lupte pentru acest oraş“.
Darius Vâlcov, de 35 de ani, a condus organizaţia PDL Olt timp de un an şi patru luni. El se află la al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, după ce în 2008, la alegerile locale, a fost reales în funcţie, obţinând peste 80% din voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS