26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Vâlcea: Avarie la o conductă de gaze, în localitatea Mihăești

(VIDEO) Vâlcea: Avarie la o conductă de gaze, în localitatea Mihăești

-

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, să intervină ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăești.

La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu:

  • o autospecială de stingere cu apă și spumă,
  • o autospecială CBRN.

Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată (fisura este la o conductă magistrală). A fost anunțat de urgență Distrigaz.
Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță. S-au luat toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă. Se fac cercetări la fața locului. Se pare că țeava să fi fost atinsă de un utilaj agricol.

Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat, în primă fază, 20 de persoane din 8 gospodării, aflate în zona evenimentului. Echipajul CBRN a efectuat măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ.

Nu se mai află nicio persoană în zona de pericol, cu excepția lucrătorilor DISTRIGAZ care efectuează lucrări de remediere a conductei.

Resursele se suplimenteaza cu o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea.

Conducta de gaz a fost oprită (conductă medie, nu magistrală), în scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenție și nu mai există scurgeri de gaze.

La ora 11:44 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului.

În total au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de cca 800 de mp. Traficul rutier a fost reluat și se lucrează pentru repunerea în funcțiune a conductei.

Citește și: Norvegia recunoaște în mod oficial Palestina ca stat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Universitatea Craiova a pierdut amicalul cu Pafos. Mitriță s-a...

Universitatea Craiova a pierdut, scor 1-2, partida amicală susținută...

ȘTIRI GdS