12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinantele Publice Olt au un nou director

Finantele Publice Olt au un nou director

Marin Boldeanu, noul director al Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, a intrat oficial „in piine“ de ieri. Numirea sa pe post a fost insa plina de tot felul de peripetii, in care acte oficiale au disparut ca si cind nici nu ar fi existat. De altfel, se stia inca din 18 februarie ca el va fi noul director interimar al institutiei (chiar prefectul Octavian Popescu anuntind acest lucru la acea data – n.r.). Ieri- dimineata insa, vazind ca gluma se ingroasa si toata lumea, de la simplul salariat si pina la prefect, il saluta cu apelativul de „director general“, Marin Boldeanu s-a hotarit sa afle care este adevarul.


„A fost o situatie cel putin bizara! Toti stiau ca eu sint director, numai eu nu! Situatia devenise penibila… Cind am vazut ca lucrurile treneaza si nu se intimpla nimic, m-am decis sa fac ceva. Asa ca azi (ieri – n.r.) am dat telefon la minister (Ministerul Finantelor Publice – n.r.) Am intrebat cine este noul director si mi s-a spus «Marin Boldeanu», adica eu! Atunci am intrebat daca a fost semnat vreun ordin in acest sens si am primit un raspuns care m-a lasat masca. Abia atunci am aflat ca numirea mea in functie, ca nou director executiv, a fost expediata la institutie (DGFP Olt – n.r.) inca din 25 februarie! Normal ca imediat ce am auzit, am incercat sa vad unde s-a oprit actul cu pricina! La urma urmei, este vorba despre un document oficial. Asa ceva nu se putea pierde pur si simplu!“, a declarat noul sef al Fiscului oltean, care a precizat ca va incerca sa descopere misterul numirii sale pe post. Cu toate acestea, Boldeanu avea ieri citeva banuieli.


Directorul adjunct neaga orice implicare


Una dintre piste a dus la directorul adjunct al DGFP Olt, Victor Mitran. Interpelat in acest sens, Mitran a negat categoric ca a avut cunostinta de sosirea actului oficial de la MFP. „Am stiut, ca toata lumea, ca domnia sa (Marin Boldeanu – n.r.) va fi noul director executiv al DGFP Olt, insa, cit am condus institutia pina la numirea noului director, nu am vazut vreun document oficial in acest sens. Am inteles ca i-ar fi parvenit documentul direct de la minister“, a spus Victor Mitran, ridicind din umeri.


Marin Boldeanu nu are de gind sa abandoneze ideea lamuririi misterului ce a aminat cu aproape doua saptamini instalarea sa pe post. Acesta este sigur ca nimic nu a fost facut la intimplare si ca totul a avut ca principal scop intirzierea numirii sale in functie pentru aranjarea „ultimelor ape“. Boldeanu este decis sa analizeze cu cea mai mare atentie activitatea financiara a institutiei si sa ia masuri dure.


„Au avut loc multe nereguli in aceasta institutie in ultimii patru ani. S-au facut atitea masinatiuni, incit mi-e groaza de ceea ce voi descoperi dupa ce am sa termin analizarea activitatii institutiei! Numai eu cit am fost plimbat de la un serviciu la altul, numai pentru a nu sta prea mult intr-un loc si «sa prind cheag», sa aflu anumite lucruri. Parca se stia ca am sa revin in functie si ca voi incerca sa fac lumina“, a spus Boldeanu, care a mai detinut functia de sef al DGFP Olt in perioada 1996-2000. La acea vreme, el era inscris in PNTCD, iar de citiva ani este liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS