10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMirel Radoi nu a reusit sa-si dovedeasca nevinovatia

Mirel Radoi nu a reusit sa-si dovedeasca nevinovatia

Comisia de Apel din cadrul Federatiei Române de Fotbal a respins ieri memoriul in cazul Mirel Radoi, jucator care contesta sanctiunea de patru etape suspendare si amenda de 1.350 de euro acordata de Comisia de Disciplina. Pe 24 iunie, Comisia de Disciplina l-a sanctionat pe Mirel Radoi pentru indisciplina si lipsa de respect fata de echipa nationala, dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006 fara acordul selectionerului Victor Piturca.


Presedintele Comisiei de Apel, Constantin Son, a afirmat ca apelul a fost respins in unanimitate. „In baza articolului 126, punctul 1, litera c, din regulamentul disciplinar, Comisia de Apel respinge in unanimitate apelul ca nefondat. Aceasta hotarire este definitiva“, a spus Son.


Mirel Radoi a venit la audieri insotit de directorul executiv al clubului Steaua, Valeriu Argaseala si de avocatul Catalin Ciubota. Acestia au refuzat sa faca declaratii dupa anuntarea verdictului.


Son: „Radoi nu a avut nici un regret“


Constantin Son a spus ca Mirel Radoi a dovedit in fata comisiei ca nu regreta faptul ca a parasit cantonamentul echipei nationale. „Radoi si-a mentinut declaratia de data trecuta, are punctul lui de vedere, ca i s-a dat voie sa plece. De-asta l-am adus la audieri, sa vedem daca isi schimba declaratia, in conditiile in care aveam probe destul de clare privind vinovatia sa. Am vrut sa vedem daca va manifesta regret, sa vedem daca si-a schimbat atitudinea, pentru a lua in considerare reducerea sanctiunii datorita circumstantelor atenuante. Nu a avut nici un regret, din moment ce spune in continuare ca a plecat cu acordul selectionerului“, a spus oficialul FRF.


Constantin Son a dezvaluit care sint probele impotriva jucatorului stelist. „Declaratia lui Victor Piturca, declaratiile celor doi secunzi, Stefan Iovan si Gabriel Boldici, care au sustinut ca selectionerul le-a spus ca Radoi a plecat cum a plecat, precum si declaratia medicului Pompiliu Popescu, care a spus ca jucatorul a plecat fara aprobare“, a precizat presedintele Comisiei de Apel.


Radoi nu poate face apel


Constantin Son a mentionat ca decizia Comisiei de Apel este definitiva, deoarece Comisia de Recurs Federala reanalizeaza sanctiuni mai mari de patru etape de suspendare. „Cei de la Steaua pot sa faca apel la Comisia de Recurs Federala, insa aceasta il va respinge din prima, deoarece nu este de competenta lor“, a opinat oficialul FRF.


Constantin Son nu crede ca Steaua ar putea avea cistig de cauza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne in cazul Radoi. „Ma indoiesc ca vor reusi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, nu am vazut nicaieri, pina acum, o asemenea practica“, a comentat Son.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS