12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuelul de pe „Olympiastadion“ s-a incheiat nedecis

Duelul de pe „Olympiastadion“ s-a incheiat nedecis

Liga Campionilor s-a reluat marti seara cu primele patru partide tur din optimile de finala. Toate meciurile disputate in aceasta faza a competitiei au fost spectaculoase, confirmind astfel valoarea echipelor care au reusit sa acceada in fazele eliminatorii ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi.

Derbiul serii s-a disputat pe arena „Olympiastadion“ din München, Bayern remizind, 1-1, cu Real Madrid. Arsenal a obtinut un rezultat scontat la Vigo, invingind, cu 3-2, pe Celta, in timp ce campioana Europei, AC Milan, a terminat la egalitate, 0-0, partida sustinuta in deplasare cu Sparta Praga. Surpriza s-a produs la Moscova, acolo unde Lokomotiv a cistigat, cu 2-1, in fata echipei AS Monaco.

Lokomotiv Moscova – AS Monaco 2-1

Rusii au debutat cu dreptul

Lokomotiv Moscova a debutat cu dreptul in optimile Ligii Campionilor, invingind pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe AS Monaco. Echipa rusa a inceput meciul in forta si, dupa ce a irosit citeva ocazii de gol, a deschis scorul, in minutul 32, prin Izmailov, care a driblat doi fundasi si, de la zece metri, a sutat sub transversala. Fotbalistii monegasci au parut ca nu pot sa se acomodeze cu vremea foarte rece de la Moscova si cu terenul alunecos, iar in minutul 59 s-au vazut condusi cu 2-0, rusul Maminov surprizindu-l pe portarul Roma cu un sut plasat de la 14 metri.

„Cravasati“ de pe margine de antrenorul Didier Deschamps, fotbalistii de la AS Monaco au inceput sa joace cu adevarat abia dupa o ora de la inceperea meciului si, in minutul 69, Morientes a redus din diferenta, reluind cu capul, de la sase metri, o centrare de pe stinga a lui Rothen.

Lokomotiv Moscova: Ovchinnikov – Evseev, Pashinin, Sennikov, Gurenko, Asatiani – Izmailov (’79, Parks), Marminov, Loskov, Khokhlov (’83, Niezegorodov) – Ashvetia (’46, Obiorah). Antrenor: Iuri Semin.

AS Monaco: Roma – Givet, Ibarra, Rogriguez, Evra – Zikos, Cisse, Bernardi, Rothen – Morientes, Prso (’64, Adebayo). Antrenor: Didier Deschamps.

Bayern München – Real Madrid 1-1

Kahn i-a ajutat pe „galactici“

Meciul dintre Bayern München si Real Madrid a fost asteptat cu interes in capitala Bavariei, fiind peste 300.000 de cereri de bilete pentru un stadion cu 59.000 de locuri. Pentru Real, aceasta intilnire a avut o semnificatie aparte, fiind cea de-a 100 partida pe care formatia iberica a sustinut-o in cea mai importanta competitie fotbalistica intercluburi.

Surprinsi de prestatia excelenta a adversarilor lor, „galacticii“ nu au practicat acel fotbal spectaculos cu care au obisnuit pe toata lumea, fiind preocupati mai mult de faza defensiva decit de actiunile ofensive. Elevii lui Carlos Queiroz au atacat rar si nepericulos, lasindu-l pe Kahn sa inghete in poarta. Poate aceasta este si explicatia greselii imense pe care a comis-o portarul german, spre sfirsitul meciului, la golul Realului.

Fotbalistii formatiei bavareze au dominat cu autoritate prima repriza si au irosit trei mari oportunitati de gol, prin Pizarro, Hargreaves si Makaay, in timp ce Kahn s-a intrebuintat doar o singura data, la un sut din unghi expediat de Ronaldo cu un minut inainte de pauza.

In partea a doua a meciului, Real a echilibrat disputa, dar cei care au avut mai mult initiativa au fost tot elevii lui Ottmar Hitzfeld. In minutul 75, Makaay a „schimbat tabela“, reluind imparabil cu capul, de la opt metri, centrarea ca la carte a lui Pizarro. Germanii se indreptau spre o victorie meritata, dar in minutul 83, la o lovitura libera executata pe jos de Roberto Carlos, portarul Kahn a scapat mingea pe sub el ca un incepator, inghetind inimile suporterilor bavarezi. La sfirsitul meciului, dezamagit de gafa imensa pe care a facut-o, Kahn si-a aruncat manusile pe gazon si a parasit terenul cu capul plecat.

Bayern München: Kahn – Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu (’46, Salihamidzic) – Hargreaves, Ballack, Demichelis (’90, Jeremies), Ze Roberto – Makaay, Pizarro (’76, Santa Cruz). Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Real Madrid: Casillas – Salgado, Helguera, Rui Bravo, Roberto Carlos – Figo, Beckham, Guti, Zidane – Ronaldo (’90, Solari), Raul. Carlos Queiroz.

Celta Vigo – Arsenal 2-3

„Tunarii“ se gindesc la finala

In partida de la Vigo, cu Celta, Arsenal Londra a demonstrat inca o data ca este in mare forma, candidind cu sanse reale de reusita la cistigarea trofeului Ligii Campionilor. Formatia londoneza a deschis scorul, in minutul 18, prin brazilianul Edu, care a inscris din apropiere, profitind de o bilbiiala a apararii iberice, dar a fost egalata noua minute mai tirziu de Luis Edu, care a reluat imparabil cu capul, de la zece metri, o centrare de pe partea stinga.

Dupa pauza, „tunarul“ Edu a adus-o din nou in avantaj pe Arsenal (’58), insa bucuria londonezilor a fost de scurta durata pentru ca, sase minute mai tirziu, Jose Ignacio a restabilit egalitatea. Elevii lui Arsene Wenger au fortat insa victoria si, in minutul 80, francezul Robert Pires a inscris cu un sut plasat din interiorul careului mare, in urma unei combinatii rapide cu conationalul sau Henry.

Celta Vigo: Cavallero – Velasco, Sergio, Berizzo, Silvinho – Luccin, Jose Ignacio, Angel (’64, Vagner), Mostovoi – Edu (’75, Pinilla), Milosevic. Antrenor: Radomir Antic.

Arsenal Londra: Lehmann – Lauren, Toure, Campbell, Clichy (’89, Cygan) – Ljungberg (’89, Bentley), Vieira, Edu, Pires – Henry, Reyes (’78, Kanu). Antrenor: Arsene Wenger.

Sparta Praga – AC Milan 0-0

Cehii nu au avut complexe

Fotbalul ceh a surprins, in ultima vreme, pe toata lumea, reprezentativa acestei tari calificindu-se fara probleme la turneul final al CE 2004, in timp ce o echipa de club, Sparta Praga, a acces in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, dintr-o grupa din care Besiktas Istanbul si Lazio Roma au ramas acasa.

Desi in intersezon a vindut noua jucatori, cumparind, in schimb, doar sase, Sparta Praga s-a ridicat, in meciul de marti seara, la inaltimea campioanei Europei, jucind fara trac, in timp ce AC Milan si-a respectat blazonul, avind o prestatie demna de o cistigatoare a Champions League. Ca urmare, jocul a fost foarte spectaculos, cu multe ocazii de gol la ambele porti, dar cei doi goal-keep-eri, Blazek si Dida, au fost intr-o forma exceptionala, parind in situatii aproape imposibile.

Sparta Praga: Blazek – Pergl, Hubschman, Johana, Labant – Michalik, Zelenka (’90, Sivok), Kovac, Poborsky – Stejner (’85, V. Gluscevic), I. Gluscevic (’73, Baranek). Antrenor: Jiri Kotrba.

AC Milan: Dida – Cafu, Maldini, Costacurta, Pancaro – Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf – Shevchenko, Inzaghi (’85, Serginho). Antrenor: Carlo Ancelotti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS