Ingrediente:
Pentru blat: 250 g nuci măcinate, 250 g zahăr pudră, 30 g cacao, 30 ml esenţă de rom, 1 albuş bătut spumă.
Pentru cremă: 125 g zahăr pudră, 2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 2 sticluţe de esenţă de vanilie, 3 gălbenuşuri de ou, 125 g margarină.
Mod de preparare:
Nucile măcinate se amestecă bine cu zahărul pudră, cacaua şi esenţa de rom, la care se adaugă albuşul de ou bătut spumă cu 2 linguri de zahăr. Se amestecă până se omogenizează bine şi apoi se întinde pe folie.
Pentru cremă procedăm în felul următor: cele trei gălbenuşuri de ou împreună cu zahărul şi zahărul vanilat se fierb pe baie de aburi până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi apoi adaugăm 125 g margarină şi omogenizăm cu mixerul. Peste compoziţia de nucă de pe folie întindem şi crema astfel obţinută. Se poate presăra cu vişine, stafide sau nuci şi se rulează strâns. Se dă la rece până a doua zi.
Menţiuni: Se poate folosi nucă cocos în loc de nucă. Se folosesc 250 g nucă de cocos, iar restul de ingrediente se dublează. La rulada de cocos, pentru omogenizare se bat cele cinci albuşuri de ouă rămase de la cremă.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: redusă
Ruladă cu nucă, la rece
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

