18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Somon cu spanac

Ingrediente: 1 somon, 500 g spanac, 1 linguriţă făină de grâu, 1 linguriţă făină de porumb, 1 linguriţă de verdeţuri uscate, 1/4 linguriţă boia, 1/4 linguriţă usturoi uscat, 1/2 lămâie, sare, piper, 1 rămurică rozmarin, ulei de măsline.

Mod de preparare: Curăţaţi spanacul de codiţe, apoi spălaţi-l în mai multe ape şi lăsaţi-l la scurs. Curăţaţi somonul şi tăiaţi-l felii de 3 cm grosime. Amestecaţi toate condimentele cu făina. Prima dată pregătiţi spanacul. Într-o cratiţă antiaderentă puneţi 2-3 linguri de ulei de măsline şi, când este încins, adăugaţi 2-3 căţei de usturoi şi o felie de lămâie. Când se simte parfumul lămâii şi cel al usturoiului, adăugaţi spanacul. Condimentaţi cu sare şi piper şi amestecaţi 4-5 minute. Din toată oală de spanac va rămâne o mână. Înainte de a da vasul deoparte, stoarceţi puţină zeamă de lămâie.

În altă tigaie antiaderentă, încingeţi pe foc mic 2-3 linguri de ulei de măsline, împreună cu o rămurică de rozmarin şi 2 căţei de usturoi. Cât se încinge uleiul, presăraţi amestecul de condimente uscate pe ambele părţi ale feliilor de somon.

Înainte de a le pune în tigaie, îndepărtaţi usturoiul şi rozmarinul, pentru că se ard şi dau un gust amărui. Prăjiţi câteva minute pe fiecare parte. Somonul se serveşte împreună cu spanacul.

Pastă cu vinete

Ingrediente: 2 cepe, 3 vinete, 2 cutii şi jumătate de roşii tăiate bucăţele, ulei de măsline, sare, piper, un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, jumătate de cub de knorr de legume, jumătate de linguriţă de zahăr.

Mod de preparare: Se taie cepele şi se pun la călit în ulei de măsline. Când sunt pe jumătate pătrunse, se adaugă roşiile, jumătate de cub de knorr de legume, se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute, amestecând mereu. Când e gata, se ia de pe foc, se pune o jumătate de linguriţă de zahăr şi se mixează cu blenderul. Se adaugă piper şi sare şi se mai mixează până ce sosul devine neted. Se pune iar oala pe foc, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se amestecă încontinuu până ce-şi face efectul bicarbonatul, adică până nu mai face spumă. Între timp, vinetele, curăţate de coajă şi tăiate pe lung, se prăjesc într-o tigaie, la foc potrivit. Se scot pe un şerveţel, să absoarbă uleiul.

Vinetele astfel preparate şi sosul se pot servi cu paste fierte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS