15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Bumerangul lui Cook, scos la licitaţie

Simbolul Australiei, bumerangul căpitanului Cook, va fi scos la licitaţie. După cum informează cotidianul italian La Reppublica, acela care a „botezat“ arma folosită de aborigeni pentru vânarea animalelor şi cu care îşi ameninţau inamicii a fost căpitanul Cook, în 1770, el inspirându-se din dialectul tribului local Turaval, care folosea cuvântul „bu-mar-rang“. Unul dintre aceste bumeranguri, păstrat de exploratorul britanic şi care a devenit obiect de muzeu, a fost scos la licitaţie la Londra, de Casa Christie’s. Specialiştii se aşteaptă ca preţul de vânzare al armei să ajungă la 100.000 de euro. Bumerangul provine din colecţia văduvei lui Cook, Elizabeth, şi a fost moştenit de actualul proprietar. Cine va reuşi să achiziţioneze această armă rară va intra în posesia unuia dintre simbolurile istoriei Noului Continent.

Dragoste în pădure

Organizaţia ecologistă Greenpeace a lansat o iniţiativă inedită, prin care cere oamenilor să imortalizeze pe peliculă gesturi de iubire sau efuziuni sentimentale care au loc într-o pădure. Prin intermediul acestei iniţiative, membrii organizaţiei doresc să pună sub presiune Comisia Europeană, care a amânat un vot vital pentru propunerea unui proiect de lege împotriva defrişărilor ilegale de păduri. Membrii Comisiei urmează să primească o selecţie cu cele mai bune dintre materialele primite de organizaţia ecologistă. Potrivit unui raport al Greenpeace, doar în 2008 au intrat în Europa cel puţin şase ambarcaţiuni pline de lemn tăiat ilegal. Aceste nave aparţin unor companii multinaţionale, implicate în defrişările ilegale din Amazonia sau Congo. În realitate, 20 la sută din lemnul importat de statele europene este ilegal. „În fiecare zi, produse din lemn ilegal, provenit din pădurile din Amazonia, Congo sau Indonezia, continuă să intre în statele UE. Consumatorii europeni vor continua să fie complici indirecţi ai uciderii pădurilor, dacă Uniunea Europeană nu va vota cât mai repede o lege şi nu va demara controale severe cu privire la originea lemnului importat şi folosit în Europa. Nu mai e timp de pierdut“, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei.

Femeile din Adelaide – mândre de trupurile lor

Femeile din Adelaide, Australia, au decis să demonstreze întregii lumi cât de bine se simt în propria piele. După cum informează cotidianul italian La Reppublica, indiferent de siluetă, filiformă sau rotunjoară, 65 de australience au renunţat la pudoare din dorinţa de a arăta cât sunt de mândre de trupurile lor. Pictorialul realizat face parte dintr-o campanie de îmbunătăţire a autostimei australiencelor, care, la fel ca multe dintre reprezentantele sexului frumos, se confruntă zi de zi cu imaginea perfectă a topmodelelor din reviste. În spatele acestei iniţiative se află jurnalista Amber Petty. „Am vrut să arăt corpurile aşa cum sunt în realitate, nu cum ar trebui să fie“, a declarat aceasta. Jurnalista a participat şi ea la şedinţa foto şi a mărturisit că momentul cel mai dificil a fost cel în care a trebuit să pozeze singură. „Toţi au un complex fizic. Există mereu ceva ce nu ne place“, a mai spus Amanda.

Annie Lennox se reface după operaţia la coloană

Fosta solistă a formaţiei Eurythmics, Annie Lennox, se află în plină perioadă de recuperare în urma unei operaţii la coloana vertrebrală, suferită săptămâna trecută. După cum informează Tiscali.it, solista se afla în Mexic, la o conferinţă despre maladia SIDA, în momentul în care au apărut primele dureri, ea fiind nevoită să revină urgent în Marea Britanie. Chirurgii au operat-o pe Lennox la un spital londonez, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru că unul dintre nervii coloanei vertebrale îi afecta mobilitatea piciorului stâng. „Operaţia s-a desfăşurat conform planului şi Annie este în perioada de recuperare, acasă. Annie transmite mulţumirile şi aprecierea sa tuturor celor care i-au trimis mesaje de susţinere în ultimele zile“, a anunţat purtătorul de cuvânt al artistei. Din cauza operaţiei, Lennox a fost nevoită să amâne lansarea albumului său retrospectiv până la începutul anului viitor, acesta fiind programat iniţial pentru jumătatea lunii septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS