17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Masa de duminica

Supa de perisoare cu tarhon


Ingrediente: 80 g carne de vita, o jumatate de felie de franzela, o jumatate de lingurita cu orez, o jumatate de lingurita de patrunjel verde, tarhon, o jumatate de galbenus, o lingurita de zeama de lamâie, sare, o jumatate de morcov, un cartof.


Mod de preparare: Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de doua, trei ori, impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat, spalat si cu patrunjelul verde tocat. Din aceasta compozitie se formeaza perisoare mici, care se fierb in apa clocotita, pâna se inmoaie bine carnea: zarzavatul se curata, se da pe razatoare si se pune la fiert. In timpul fierberii se adauga si cartoful curatat si taiat cuburi. Se fierb, apoi se strecoara si, in zeama obtinuta, se pun perisoarele, impreuna cu tarhonul verde tocat. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu putina sare si amestecat cu zeama de lamâie.


Involtini


Ingrediente: 500 g carne de vita slaba; 300 g kaiser feliat subtire; 100 g unt; trei, patru linguri cu ulei de masline; sare; piper.


Mod de preparare: Carnea se taie fileturi subtiri sau eventual se cumpara deja filetata. Se intind fileturile pe masa de lucru, deasupra se pune o folie de plastic si se bat bine, se sareaza carnea apoi, deasupra, se pun feliile de kaiser, se invârte carnea. In caz ca sunt prea mari, se taie in doua bucati egale, prin mijlocul lor se trece o scobitoare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in unt si ulei incins.


Bienenstich (Intepatura albinei)


Ingrediente: 250 g unt sau margarina; 250 g zahar; un pliculet cu zahar vanilat; patru oua; 500 g faina; un pliculet de praf de copt; grasime pentru tava; 250 g alune macinate; 100 g zahar; 125 ml lapte; 250 g unt; un pachet budinca de vanilie; cinci – sase linguri de zahar; 500 ml lapte.


Mod de preparare: Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pâna se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe hârtie de copt). Alunele, zaharul si laptele se amesteca si se pun peste aluat. Acesta se coace 20 – 30 de minute la 200 grade Celsius (foc mare). Se lasa sa se raceasca si se taie in fâsii de 15 cm latime. Acestea se taie apoi in doua, pe orizontala (doua foi). Untul se bate spuma. Se prepara budinca si se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza, incetul cu incetul, in untul batut.


Prajitura se umple cu crema, se pune capacul si se taie in bucati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS