17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCapcanele alimentelor „sanatoase“

Capcanele alimentelor „sanatoase“

V-ati hotarât sa va imbunatatiti modul de alimentatie, motiv pentru care va propuneti sa consumati mai multe produse naturale. Feriti-va de capcanele unor produse considerate in mod gresit ca fiind sanatoase si promovate ca reprezentând un beneficiu.


Producatorii din industria alimentara profita de popularitatea produselor „sanatoase“ pentru a-si creste vânzarile. Termeni precum „dietetic“, „fara grasimi“ va creeaza impresia ca respectati dieta si veti slabi. In realitate, astfel de produse pot provoca exact opusul: ingrasarea. Unii specialisti considera ca ingredientele lor – zahar, fructoza, sirop de porumb, ulei hidrogenat, contribuie la obezitate. Pentru a va ajuta sa eliminati din dieta produsele „dietetice“ care nu va ajuta sa va atingeti scopurile, idieta.ro a compus o lista a acestora.


Batoanele energizante: un ingredient principal al acestor produse este siropul de porumb, adica zahar. Poate fi un produs plin de minerale si vitamine, dar nu poate fi sanatos daca este invelit in ciocolata. Este preferabil sa va luati necesarul de vitamine din mâncaruri neprocesate – fructe, legume, cereale integrale. Exista, intr-adevar, unele produse certificate, a caror eficacitate a fost dovedita, insa nu trebuie consumate in exces. Un astfel de baton poate inlocui cu succes masa de prânz sau cina, in cazul curelor de slabire.


Salatele de la fast food: in dorinta de a satisface o gama cât mai larga de preferinte, restaurantele de tip fast food au introdus salate menite a fi o alternativa sanatoasa la „junk food“. Totusi, aceste salate au un continut foarte ridicat de grasime si sodiu, având, in unele cazuri, chiar mai multe calorii decât un hamburger.


Sucurile de fructe: este recomandabil sa consumati cât mai multe fructe pe zi, dar sucul de fructe nu este un inlocuitor pentru acestea. Majoritatea sucurilor procesate si ambalate contin o cantitate mare de zahar sau fructoza, arome artificiale si cantitati reduse de suc de fructe autentic. Un pahar de suc de fructe nu va aduce altceva decât calorii. Inlocuiti-l cu portocale sau mandarine zemoase.


Bauturile carbogazoase dietetice: chiar daca nu contin deloc grasime, carbohidrati si colesterol, nu va aduc nici un aport de proteina sau fibra, nutrienti esentiali pentru a va mentine sanatatea. Singurul aport al acestor bauturi listat pe eticheta este sodium (in jur de 30 de miligrame). Consumul ridicat de sodiu contribuie la cresterea tensiunii.


Prajiturile fara grasimi: trebuie evitate daca incercati sa va hraniti mai sanatos. Aceste mici „indulgente“ au in componenta ulei hidrogenat pentru aroma si conservanti. Incercati sa va pregatiti acasa propriile prajiturele pentru a fi sigura ca sunt cu adevarat sanatoase.


Alunele, fructele uscate si semintele: acestea contin ingredientele principale pentru o gustare sanatoasa, dar combinarea si ambalarea lor presupune utilizarea uleiului hidrogenat si a altor conservanti care nu ar trebui sa faca parte din alimentatie.


Daca nu poate fi evitat consumul acestor alimente incercati sa-l diminuati cât mai mult pentru a reduce riscul aparitiei bolilor de inima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS