15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârgul Meșterilor Populari, la Craiova

Târgul Meșterilor Populari, la Craiova

Artizani din întreaga țară vor ajunge la Craiova, în perioada 27-29 octombrie, pentru a participa la o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari.

Timp de trei zile, în Piaţa William Shakespeare, craiovenii vor putea găsi de la obiecte de ceramică, textile, împletituri, țesături, coșuri, icoane, obiecte de mobilier, dar și produse alimentare tradiționale – afumături, brânzeturi şi prăjituri sau produse apicole.

„Reprezentând tradiția în Cetatea Băniei, Târgul Meșterilor Populari reunește la Craiova diversități și plurități culturale tradiționale din întreaga țară.

Craiovenii vor putea recunoaște imaginile familiare ale celor peste 56 de meșteri populari din majoritatea centrelor meşteşugăreşti active din țară. Aceştia vor etala publicului felurite obiecte populare cu valoare estetică sau funcţională, produse tradiționale de la ceramică la costume populare, obiecte casnice, textile, împletituri, ouă încondeiate, icoane pe lemn şi sticlă, scoarţe ţărăneşti, piese de port, tablouri lucrate în tehnica goblenului, obiecte din metal şi material preţios, produse alimentare tradiţionale, produse apicole, cofetari cu bunătăţi tradiţionale, cozonaci, plăcintă, ciocolată, turtă dulce, halva, magiun, zacuscă, gem și diferite dulceţuri ecologice, acestea din urmă la mare căutare în ultima vreme“, au transmis reprezentanții Muzeului Olteniei,.

Deschiderea oficială a celei de-a XLIV-a ediții a Târgului Meșterilor Populari va avea loc vineri, 27 octombrie 2023, ora 13.00, în Piața William Shakespeare din Craiova. Expoziţia cu vânzare în aer liber va rămâne deschisă, de vineri până duminică, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Citeşte şi: Șofer ucrainean băut și posibil drogat, aflat la volanul unei cisterne cu 20 de tone de combustibil

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS