22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘofer ucrainean băut și posibil drogat, aflat la volanul unei cisterne cu 20 de tone de combustibil

Șofer ucrainean băut și posibil drogat, aflat la volanul unei cisterne cu 20 de tone de combustibil

Un șofer ucrainean, beat și posibil drogat, a fost la un pas de a provoca o tragedie miercuri seara pe Autostrada Soarelui. Transporta GPL și conducea haotic.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au fost sesizați de către doi șoferi că o cisternă înmatriculată în Ucraina circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București.

Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometrul 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.

”La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, polițiștii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către București. Din informațiile primite în timp real de la apelanți, cu privire la poziția vehicului, polițiștii au reușit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometru 135, în zona municipiului Fetești, județul Ialomița.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetățean ucrainean”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, polițiștii au dispus măsura reținerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, iar, în cursul acestei zilei, va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citeşte şi: Slovacia anunţă încetarea ajutorului militar pentru Ucraina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS