16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSerbare câmpenească la Pieleşti, de Sfântul Ilie

Serbare câmpenească la Pieleşti, de Sfântul Ilie

Primăria comunei Pieleşti organizează o petrecere câmpenească pe 20 iulie, de Sfântul Ilie. Evenimentul are o tradiţie de peste 15 ani, iar în cadrul acestuia oamenii se vor putea bucura de muzică şi dansuri populare, dar şi de diverse activităţi ce vor avea loc pe arena sportivă din satul Pârşani.

Primăria Pieleşti îşi propune ca, măcar pentru o zi, cetăţenii comunei să uite de griji şi de muncile zilnice prin intermediul acestei sărbători câmpeneşti. Cu toţii vor putea să se relaxeze, să socializeze şi să petreacă o zi plină de distracţie. „Ne bucurăm că putem să organizăm acest eveniment pentru oamenii din comună şi sperăm să participe în număr cât mai mare. Cu toţii avem nevoie de astfel de zile în care să ne relaxăm. Cu siguranţă artiştii care vor urca pe scenă vor face o atmosferă frumoasă de care ne vom bucura cu toţii“, a declarat Ion Irinel Irimescu, primarul comunei Pieleşti.

În timp ce se vor relaxa pe acordurile muzicii populare, participanţii vor putea să se bucure de produsele puse la dispoziţie de comercianţii care vor lua parte la sărbătoare. Evenimentul va fi însufleţit de ansambluri folclorice din judeţul Dolj, dar şi de interpreţi de muzică populară din cadrul Ansamblului Folcloric „Alunelul“ Pieleşti. Este vorba despre Andreia Joiţa, Anastasia Boroata, Isabela Ivan şi Adina Ciocea.
Până când vor urca pe scenă să îşi bucure oamenii din comună, membrii Ansamblului Folcloric „Alunelul“ Pieleşti vor fi reprezentanţi de seamă în cadrul Festivalului Vlahilor din Balcani, organizat pe 15 şi 16 iulie, în Serbia.

Citeşte şi: Oana Mihăescu, singura absolventă de 10 din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS