10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii urâţesc Calea Unirii

Comercianţii urâţesc Calea Unirii

http:http://www.youtube.com/watch?v=CqflG5vp7XU

Dacă tot a declanşat o luptă împotriva chioşcurilor şi tarabelor care ocupă abuziv domeniul public, administraţia locală trebuie să-şi îndrepte privirea şi spre centrul oraşului. Chiar în buricul târgului, pe Calea Unirii, aspectul nu este tocmai plăcut privirii, din cauza comercianţilor sezonieri care ocupă o bună parte a străzii. Dacă acest lucru se întâmplă vara, când proprietarii teraselor stăpânesc în mare parte Calea Unirii, nici iarna centrul nu scapă de ei. Aceştia şi-au pitit în faţa spaţiilor comerciale, unele le aparţin, altele nu, mobilierul „uitat“ din perioada estivală: vitrine frigorifice pentru suc sau îngheţată, rafturi, lăzi, postamente pentru umbrele, ghivece cu plante ornamentale uscate, statuete. Pe lângă acestea s-au aciuat câinii fără stăpân, ademeniţi chiar de proprietarii acestui mobilier pestriţ, în speranţa unei paze mai bune.
„Barăci urâte şi hidoase pe post de chioşcuri comerciale, parte din ele neridicate după Târgul de iarnă. Pavimentul soios de la untura cârnaţilor vânduţi pe stradă şi mânjit de funinginea grătarelor. Sârmele, dintre blocuri, care susţin ‘plasa de stele’, încă nedemontate, amintind de oraşele sărace din sudul Italiei, unde se întind rufe pe sforile legate între balcoane. Pasajul de sub blocuri, parţial ocupat cu resturile rămase de la terase: utilaje frigorifice şi automate de îngheţată legate cu lanţuri, statuete de prost gust, navete cu sticle goale, ţevi de plastic, sârme de tot felul, cabluri şi prize electrice de la instalaţii şi probabil niciodată autorizate pe spaţiul public. Este inacceptabil ca unul dintre teii de pe porţiunea centrală a străzii Unirii să fie încarcerat în chingi metalice pentru a susţine baraca unui bar“, aşa descrie un craiovean zona centrală a oraşului într-o sesizare trimisă chiar primarului urbei.

Depozit pe strada mare

Cum era de aşteptat, administraţia locală habar nu are cum arată una dintre cele mai tranzitate zone ale Băniei. Iar persoanele juridice, care scot bani frumoşi din terasele deschise pe perioada de vară, folosesc domeniul public după bunul lor plac, chiar şi după terminarea activităţii.
„Persoanele juridice care ocupă temporar spaţii pe domeniul public pentru desfăşurarea diverselor activităţi comerciale, după terminarea activităţii, au obligaţia de a-şi ridica mobilierul. Florăria care funcţionează la parterul blocului de pe Calea Unirii nu figurează în evidenţele noastre cu acord pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru expunere, fapt pentru care se vor efectua verificări de Poliţia Locală a Municipiului Craiova în zona sesizată şi se vor lua măsurile ce se impun. Menţionăm că pentru expunerea în afara spaţiului agentul economic are obligaţia de a solicita acord pentru ocuparea temporară a domeniului public, care se obţine în baza unei cereri însoţite de copie de pe certificatul de înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerţului, copie de pe cartea de identitate a administratorului, schiţa amplasamentului solicitat. Amplasarea mobilierului stradal nu trebuie să afecteze suprafeţele de teren şi spaţiile verzi ocupate“, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Ionuţ Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS