16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRecital de pian la patru mâini, la filarmonică

Recital de pian la patru mâini, la filarmonică

Filarmonica „Oltenia“ este miercuri, 13 iunie, gazda unui recital de pian la patru mâini, susţinut de Duo „Capriccio“, care este format din pianistele Ozana Kalmuski-Zarea şi Adriana Maier. Recitalul fusese programat pentru data de 16 mai, la ora 19.00, însă el a fost amânat deoarece Turneul Stradivarius 2012 fusese programat pentru aceeaşi zi.
De la ora 19.00, aşadar, în sala de spectacole a instituţiei de cultură, publicul meloman va putea asculta şapte lucrări fascinante pentru pian. Printre ele se numără Sonata în La Major de Johann Christoph Friedrich Bach, Sonata în Do Major de Muzio Clementi şi Sonata în Re Major, op. 33, de Anton Diabelli. Din program nu vor lipsi doi sărbătoriţi importanţi ai lumii muzicale. Claude Debussy, de la naşterea căruia se împlinesc, în acest an, 150 de ani, va fi readus în atenţie prin „Mica suită“, iar Franz Schubert va fi amintit, la 215 ani de la naştere, prin lucrările „Valsuri“, op. 77, „Patru poloneze“, D 599, şi „Dansuri germane şi ecoseze“, op. 33.
Preţul unui bilet este zece lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere, pentru ei biletul costând doar cinci lei. Ele pot fi cumpărate de la agenţia filarmonicii, deschisă de luni până vineri, între orele 10.00 şi 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS