13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSăptămâna "Școala în siguranță", în unitățile de învățământ din județul Gorj

Săptămâna „Școala în siguranță”, în unitățile de învățământ din județul Gorj

La nivelul IPJ Gorj, polițiști cu atribuții în domeniul siguranței școlare se vor afla din nou în rândul elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în cadrul Săptămânii Școala în Siguranță, în perioada 14-17 mai, pentru conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv, pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educational optim.

Pentru un caracter unitar, polițiștii angrenați în activități vor aborda în fiecare zi subiecte diferite, activitățile informativ-preventive fiind structurate pe tematici cum ar fi:
• prevenirea violenței
• prevenirea consumului și traficului de droguri
• prevenirea bullyingului/cyberbullyingului/faptelor de criminalitate informatică
• prevenirea infracțiunilor privitoare la viața sexuală și violarea vieții private.
Scopul informărilor care vor fi realizate în beneficiul elevilor constă și în identificarea de soluții pentru capacitarea elevilor în vederea gestionării eventualelor conflicte.

În ceea ce privește consumul de droguri, elevii vor primi recomandări pentru a sta departe de efectele nocive pe care consumul de astfel de substanțe le pot provoca în rândul tinerilor.

În continuare, menținerea unui climat de siguranță școlară optim este o prioritate pentru polițiștii gorjeni, conform IPJ Gorj.

Citeşte şi: Un copil pe bicicletă a intrat într-o maşină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS