16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalColiziune între o Dacie şi o cisternă cu butan

Coliziune între o Dacie şi o cisternă cu butan

Un bărbat din comuna Bărăşti, judeţul Olt, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce maşina în care se afla a intrat într-o cisternă de 20 de tone. Incidentul rutier s-a petrecut joi seară, în comuna Coloneşti. Gheorghiţă R., de 32 de ani, a ieşit cu maşina de pe un drum lateral fără să se asigure. La pătrunderea pe DN 65 – E 574, maşina sa, Dacia pick-up, a intrat în coliziune cu un tir ce tracta o cisternă aproape plină cu butan, care venea dinspre Piteşti. În urma accidentului, conducătorul Daciei a fost rănit grav, fiind transportat în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De aici, victima a fost trimisă la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru noi investigaţii şi tratament de specialitate.

În încercarea de a evita impactul, şoferul cisternei, Carlo Ciolacu, de 45 de ani, din Craiova, a virat stânga şi a ieşit în afara părţii carosabile, cisterna ajungând aproape de poarta unei case. „Mi-a apărut brusc în faţă. Nu
s-a asigurat deloc. Am încercat să-l evit. Vedeţi unde am intrat, dar degeaba. Cisterna nu prezintă nici un pericol“, a spus şoferul tirului. De teamă să nu se producă vreo nenorocire, la locul accidentului au sosit şi pompierii, care au asigurat zona pe tot parcursul cercetărilor. Cisterna încărcată 80% cu butan a fost ridicată a doua zi cu o macara de la secţia Drumuri Naţionale.

Subcomisarul de poliţie Claudia Radu a spus ieri că starea de sănătate a victimei este stabilă. Medicii i-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS