11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

Sistem pauşal, în lipsa contoarelor

Nicoliţa Murafa, o pensionară din cartierul 1 Mai din Craiova, ne-a trimis o scrisoare în care spune că, de câteva luni, are probleme cu Asociaţia de proprietari nr. 1 de care aparţine. Femeia a povestit că este încărcată lunar la apă caldă cu circa 6-7 mc, în condiţiile în care are montate apometre verificate metrologic. „Am făcut nenumărate sesizări şi reclamaţii la asociaţie, dar, fiind bătrână, nu m-au luat în considerare. Dacă acest bloc nu e utilat cu un mijloc de control, după ce criterii se calculează consumul de apă caldă?“, a spus Nicoliţa Murafa.

GdS: Ne-am interesat pentru dumneavoastră la preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 1, din cartierul 1 Mai, Aurel Florea, care ne-a explicat situaţia. Potrivit acestuia, de câteva luni, contorul de la scara blocului era defect, motiv pentru care s-a decis trimiterea lui la reparare. În acest timp, calculul apei s-a făcut în sistem pauşal, stabilit prin contractul încheiat între Regia Autonomă de Termoficare şi asociaţia dumneavoastră. Nu se putea ţine cont de citirile de pe contoarele din apartamente, deoarece nu se poate şti ce cantitate de apă caldă intră în bloc. „Contorul de la scară arăta într-o lună 65 mc, în alta 85 mc. Prin urmare, l-am trimis să-l repare. Nici acum nu înregistrează bine, de data asta arătând mult mai puţin decât se consumă în mod normal într-un bloc, aşa că ne vom adresa din nou Termoficării“, a declarat Aurel Florea. Reprezentantul asociaţiei a mai spus că în perioada în care contorul de la scară funcţiona au existat mai multe inadvertenţe, semn că există anumite defecţiuni la conducta care trece prin bloc sau proprietarii fură apa caldă.

Calculul întreţinerii se face după mai mulţi factori

Probleme cu asociaţia a reclamat şi Maria Constantinescu, din cartierul Rovine, strada Traian Lalescu. „De ani buni mă încarcă la întreţinere. De exemplu, în luna iulie am plătit 52 de lei, iar la apartamentul 2, unde sunt patru persoane, a calculat 142 de lei. După un calcul simplu vine să plătească de persoană 21 de lei, dar mie mi-a pus mai mult decât dublu“, a spus Maria Constantinescu.

Craioveanca susţine că s-a plâns de mai multe ori asociaţiei, însă nu a primit un răspuns concret. Supărată, femeia s-a adresat la primărie, însă nici aici răspunsul nu a fost pe măsură.

Gds: Flori Nicolau, administratorul Asociaţiei nr. 12 Rovine, a explicat că la calcularea întreţinerii lunare se iau în calcul mai mulţi factori: „Nu poţi să stabileşti întreţinerea împărţind doar la numărul de persoane. Ţinem cont, printre altele, de suprafaţa locuinţei, de metrii cubi consumaţi. În luna iulie, când dânsa a făcut reclamaţia, în urma calculelor atât a rezultat că are de plată. A sesizat şi primăria că aş fi încărcat-o la întreţinere şi au venit în control, dar după ce au verificat toate facturile nu au găsit nimic în neregulă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU