15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPasionat de administratie publica

Pasionat de administratie publica

Florin Stancu are 30 de ani. Este directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj. De la terminarea studiilor universitare, a ocupat functii importante de conducere in institutiile craiovene. Are doua fetite de care este foarte mândru.


Cu greu ai putea crede, atunci când il vezi pe acest barbat, ca ocupa functia de director intr-o institutie care se ocupa de asistenta sociala a persoanelor cu diverse handicapuri si de protectia copiilor. A facut sport de performanta (având si o inaltime corespunzatoare – n.r.), asa cum ii place sa spuna, „in tinerete“, apoi a ocupat functii de conducere in institutii importante ale judetului Dolj.


Presedinte la tot felul de comisii


Florin Stancu a absolvit Liceul „Fratii Buzesti“ din Craiova, facând parte din prima promotie la care s-a introdus informatica, an in care si concurenta a fost extrem de mare, aproximativ opt pe un loc. A urmat apoi Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu“ din Craiova, promotia 1998, si cursuri postuniversitare, un masterat in administratie publica la Scoala de Studii Economice, dorindu-si cu orice pret formarea pe administratie publica. Imediat dupa terminarea studiilor a lucrat in domeniul privat ca si consilier juridic la diferite societati comerciale. „Din iunie 1999 am devenit consilier juridic la Directia Sanitar-Veterinara Dolj. Eram singurul cu acest statut la nivel judetean, meserie pe care am practicat-o timp de patru ani. Din octombrie 2003, pe lânga activitatea strict juridica am desfasurat si activitate administrativa. Eram presedinte la tot felul de comisii, perioada din viata mea extrem de incarcata. Permanent trebuia sa fac deplasari, aveam procese in toata tara. Am plecat apoi ca director la Clubul Sportiv Judetean Stiinta «U» Craiova, care se numea pe atunci Centrul de Copii si Juniori Craiova, institutie nou-infiintata in august 2003, finantata de Consiliul Judetean Dolj“, a povestit Florin Stancu.


A avut 20 de angajati si o activitate extrem de dificila, cel putin in primul an, fiind singurul cu pregatire in sistemul public, toata lumea venind din sistemul privat. Considera insa ca a avut ca avantaj faptul ca lucrase inainte ca jurist.


Doreste sa modifice regulamentul de ordine interioara al institutiei


Din luna aprilie a acestui an, ocupa functia de director executiv al DGASPC Dolj. Are in prezent 1.200 de subordonati, dintre care 300 sunt asistenti maternali profesionisti care au in plasament copii. Primul pas pe care este hotarât sa il faca este sa modifice regulamentul de functionare a institutiei, dar si pe cel de ordine interioara. Nu a facut in aceasta luna nici o schimbare, institutia pe care o conduce fiind direct implicata in monitorizarea familiilor si copiilor din zonele sinistrate. Pe lista de urgente a directorului institutiei se afla si dorinta de creare a unei pagini web a DGASPC, „una chiar interactiva, prin care oamenii sa ceara sfaturi, iar cei cu dizabilitati sa aiba posibilitatea de a nu mai fi nevoiti sa se deplaseze pâna la noi pentru rezolvarea unor probleme“.


„Mi-am dorit ca ea sa fie mama copiilor mei…“


Actualul director al DGASPC Dolj este casatorit cu Gabriela, pe care o cunoaste de la vârsta de 18 ani. Au fost vecini in cartierul Craiovita Noua. A invitat-o pe cea care avea sa ii devina sotie la majorat, unde s-au si imprietenit, ramânând din acel moment impreuna. S-au casatorit câtiva ani mai târziu, dupa terminarea studiilor universitare. „In ajunul zilei de 23 august 1998 ne-am casatorit. Am facut nunta la restaurantul Doljana, unde am avut foarte multi invitati. Traditiile specifice unei nunti am incercat insa sa le actualizam, am sarit peste multe obiceiuri pe care le-am considerat nepotrivite personalitatii noastre. A fost insa frumos, o zi extraordinara din viata noastra. Sotia mea este o persoana calma si calda, careia ii datorez extrem de mult! Totul intre noi a fost la prima vedere: ne-am indragostit, am vrut sa fim impreuna, iar eu mi-am dorit din tot sufletul ca ea sa fie mama copiilor mei…“, a adaugat Florin Stancu.


Ana Maria si Andreea – cele doua copile ale familiei Stancu


Dupa numai un an de casnicie a venit pe lume Ana Maria, in vârsta acum de sapte anisori, iar Diana Andreea ceva mai târziu, având in prezent un an si jumatate. Este fericit ca are fetite, ca are doi copii sanatosi, care il fac sa se simta „fericit“ atunci când ajunge acasa. Nu le-a fost deloc usor imediat dupa casatorie, dupa cum marturiseste. Erau tineri cu un copil mic de ingrijit si crescut, cu responsabilitati imense. Au locuit pentru inceput intr-o garsoniera in Craiovita, la etajul opt, intr-un bloc in care liftul nu mergea. „Mi-amintesc ca reparatia liftului costa foarte mult si atunci vecinii au votat sa ramâna mai bine fara… Au desfiintat si toboganul de gunoi, din aceleasi considerente… Cei patru ani petrecuti acolo au fost o adevarata aventura. Coboram cu fetita in brate cu carutul, apoi urcam inapoi de câteva ori pe zi. Seara, când ma intorceam acasa, descopeream ca mai este nevoie de cumparat câte ceva pentru familie. La un an si jumatate, Ana Maria a inceput sa mearga si am invatat-o sa urce scarile tinuta de mânute“, a povestit Stancu.


Florin Stancu se considera perfectionist


Florin Stancu nu a uitat de faptul ca are o datorie de câtiva ani la sotia lui, pe care insa spera sa si-o achite cât mai repede. „Luna de miere a fost de fapt un voiaj de câteva zile. Atunci i-am propus sotiei sa marcam pe harta locuri din tara pe care sa le vizitam anual. Din pacate, nu mi-am respectat promisiunea, urmatorul concediu l-am avut dupa cinci ani… Concediile noastre ramân week-end-urile“, a spus barbatul. Se considera „un pic tipicar“, dar se lauda ca fiind perfectionist. A incercat de-a lungul anilor sa colectioneze timbre, clasoare intregi, fotografii, amintiri la care ii este foarte drag sa priveasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU