15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAeroportul Craiova, modernizat cu cinci milioane de euro

Aeroportul Craiova, modernizat cu cinci milioane de euro

http:http://www.youtube.com/watch?v=5gMt6RFNTwk
Aeroportul Craiova va intra într-un proces de reabilitare ale cărei costuri se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Vineri se deschid ofertele depuse de 27 de firme atât din ţară, cât şi din străinătate pentru realizarea proiectului de reamenajare şi transformare a celor cinci clădiri ale aeroportului într-o „aerogară modernă“, potrivit lui Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Proiectul este finanţat din bugetul CJ Dolj şi urmează să fie realizat într-un interval de 18 luni. „Anvelopa unică va îmbrăca cele cinci clădiri, iar aeroportul va arăta ca o aerogară modernă. Se vor crea şi extinderi pe 10.000 de metri pătraţi, spaţii ce vor fi destinate agenţiilor de turism, băncilor, dar şi alimentaţiei publice. Aeroportul se va dezvolta pe structura celor două corpuri principale: de sosiri şi de plecări. Partea din faţă va fi amenajată peisagistic şi funcţional şi va conţine o tabelă de sosiri-plecări şi o fântână arteziană“, a declarat Prioteasa. Traficul de pasageri pe aeroportul din Bănie s-a ridicat anul trecut la aproximativ 20.000 de persoane.
Pe pagina de internet a GdS, puteţi viziona un scurt film constând într-o prezentare virtuală a felului în care va arăta Aeroportul Craiova după încheierea lucrărilor de reabilitare şi amenajare.

Pista aeroportului, reparată cu mastic

CJ Dolj a investit două milioane de lei în reabilitarea pistei de aterizare-decolare a aeroportului din Bănie, sensibilizat de faptul că „de-a lungul timpului, unii piloţi ne spuneau că aterizează la Craiova ca pe un drum de ţară“. Potrivit lui Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova, suma de două milioane de lei a fost cheltuită pe „injectarea unui mastic special printre dalele pistei“, lucrare efectuată de firma Iridex din Bucureşti, pe împrejmuirea aeroportului cu un gard din plastic, lucrare adjudecată de firma bucureşteană UTI, şi pe camerele video de supraveghere, montate de Polystart. Marcajele albe şi galbene pe de dalele de beton ale pistei au fost efectuate de SC Lucrări Drumuri şi Poduri, firma CJ.
La faţa locului se poate observa că nu a fost nevoie să se toarne peste tot masticul special, care, pentru ochiul neavizat arată ca smoala, deoarece în anumite porţiuni ale pistei, între dalele de beton, creşte iarba. În prezent, pe Aeroportul Craiova se lucrează la implementarea sistemului ILS (Instrument Landing System), destinat aterizării aeronavelor în condiţii meteo nefavorabile, cu vizibilitate redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII