25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspecţi de furturi din bancomate, reţinuţi

Suspecţi de furturi din bancomate, reţinuţi

În urma a şapte percheziţii efectuate în Prahova, Satu Mare şi Bucureşti au fost depistate 12 persoane suspectate de implicare într-o reţea de specializată în infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate, conform unuicomunicat al Poliţiei Române.
Începând cu luna iulie 2012, poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au documentat activitatea unui grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică şi furturi din bancomate (cash-trapping) cu prejudiciu deosebit de grav.
Ultimele activităţi în cauză s-au desfăşurat la data de 30 octombrie a.c., când poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti cu sprijinul S.C.C.O. Satu Mare şi Brigăzii Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” din Ploieşti au efectuat şapte percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti.
La sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse 12 persoane în vederea cercetării pentru iniţiere, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de intrumente de plată electronică şi furt calificat.
Liderul grupului, o persoană din Bucureşti, este suspectat că a procurat dispozitive destinate sustragerii numerarului din ATM-uri şi a recrutat mai multe persoane care să se deplaseze în ţară pentru a sustrage bani din bancomate.
Cinci membri ai grupării, persoane din Ploieşti, Bucureşti şi Satu Mare, sunt suspectaţi că s-au deplasat pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău, Bacău, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Arad, Bihor, Timişoara, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, unde, prin utilizarea de instrumente de plată autentice şi a unui dispozitiv destinat sustragerii banilor din ATM-uri, au produs un prejudiciu de peste 220.000 de lei.
Soţia liderului, este suspectată că ar fi coordonat activitatea grupului împreună cu şotul său, recepţionând ,prin sisteme de transfer monetar rapid, sumele de bani provenite din furturile de bani din bancomate.
De asemenea, alte două persoane, din Ploieşti şi Bucureşti, sunt suspectate că au racolat mai multe persoane pe care le-au determinat să îşi deschidă conturi la două bănci, iar cardurile aferente acestor conturi au fost utilizate în activitatea infracţională.
De asemenea, liderul grupului infracţional este bănuit că a confecţionat şi dispozitive de skimming, destinate copierii datelor de identificare ale cardurilor bancare, în momentul utilizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS