17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMicuţii, în lumea dansului şi a poveştilor

Micuţii, în lumea dansului şi a poveştilor

Lupul din „Petrică şi lupul“, Tom, Jerry, Măgarul, Pisica şi Câinele din „Cântăreţii din Bremen“, Donald, Ursul, Prinţesa din „Buxifan“, dar şi ansamblurile de muzică populară româneşti, tătăreşti şi turceşti au făcut ieri spectacol stradal la Zilele Craiovei.

„Punguţa cu doi bani“, în interpretarea actorilor păpuşari ai Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“, a deschis ieri seria manifestărilor stradale din cadrul Zilelor municipiului Craiova. Povestea cocoşului alungat de moş a fost urmărită cu sufletul la gură de micuţii aflaţi pe strada Unirii la orele prânzului. Au uitat pentru o clipă de grijile cotidiene şi adulţii care s-au alăturat prichindeilor. S-a cântat, s-a dansat şi s-a aplaudat la scenă deschisă. Şi pentru ca atmosfera să nu se stingă, după retragerea actorilor Alla Bogdan, Costică Ionescu, Daniel Mirea, Ilie Turcu, Oana Stancu şi Adriana Ioncu, care dăduseră viaţă personajelor basmului lui Creangă, şi-au făcut intrarea în scenă Lupul din „Petrică şi lupul“, Tom, Jerry, Măgarul, Pisica şi Câinele din „Cântăreţii din Bremen“, Donald, Ursul, Prinţesa din „Buxifan“. După ce cu o zi înainte au împărţit baloane, amestecându-se cu trecătorii, în cea de-a patra zi a manifestărilor Zilelor Craiovei au ales să devină animatorii unei minidiscoteci în aer liber pentru micuţii craioveni. Nu s-a ascultat muzică house, nici manele, ci Cutiuţa muzicală şi şlagărele ei: „Copăcel, te iubesc de mititel“, „Vulpea şi gâsca“, „În pădurea cu alune“, „Ceata lui Piţigoi“, „Un motan cât un pisoi“, „Şade raţa pe butoi“ şi câte şi mai câte.

Acelaşi spectacol, aceiaşi interpreţi

Pe esplanada din Piaţa „Mihai Viteazul“ şi-au dat întâlnire ieri, ca şi în ziua precedentă, componenţii ansamblurilor de muzică populară românească, tătărească şi turcească. Oamenii i-au putut revedea pe membrii Ansamblului „Brăduleţul“ de la Liceul „Henri Coandă“, pe cei din „Ucansu“, Constanţa, dar şi pe turcii din Yalova, de la „Yafem“, cu acelaşi program artistic din care nu au lipsit dansurile tătăreşti yavluk (batistele), kaytarma (învârtita), dort kîv (cele patru fete), dar şi impresionanta melodie din tobe a turcilor (dawul show – n.r.), dansul cu săbii (kilic kalkan – n.r.) şi hora – Horon Karadeniz. Doar decorul a fost puţin schimbat, soarele bucurându-i pe toţi cu prezenţa lui. Şi asistenţa a fost mai numeroasă, semn că reprezentaţia din ziua de marţi s-a bucurat de succes, iar faima turcilor şi tătarilor s-a răspândit în urbe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS