8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Popescu: Vreau să revin mai puternic

Alex Popescu: Vreau să revin mai puternic

Atacantul craiovean Alexandru Popescu (foto, la minge), jucător crescut de Academia „Gică Popescu“, a reușit să atragă atenția asupra sa în ultimul timp. Împrumutat de Universitatea Craiova la Academica Clinceni până la vară, fotbalistul de 20 de ani s-a adaptat repede cu rigorile din Liga a II-a, iar în ultimele partide a reușit să-și treacă de trei ori numele pe lista marcatorilor, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători ai partidelor cu Pandurii Târgu Jiu, Luceafărul Oradea și Ripensia Timișoara. Alex Popescu, golgheterul echipei a doua a Universității în turul de campionat, cu 11 reușite, a vorbit cu GdS despre trecerea la Academica Clinceni și despre viitorul său, considerând că poate face față la cerințele lui Devis Mangia în Liga I din sezonul viitor.

GdS: Salut „goleadorule“! Ai marcat trei reușite pentru Clinceni până acum, putem spune că ești pe val…
Alex Popescu: Salut! Da, mi-a mers bine în ultimul timp. Am avut la început, în primele trei etape, un mic trac, nu am dat gol, dar am jucat bine, iar acum, în ultimele trei partide, am reușit să marchez și am primit multe aprecieri, ceea ce îmi dă un moral bun.
GdS: Cu alte cuvinte, îți priește împrumutul la Liga a II-a?
A.P.: Până acum totul este bine, sper să joc în continuare și să marchez, pentru că îmi doresc mai mult și cred că pot mult mai mult.
GdS: Cum te-au primit cei de acolo? Crezi că vor dori să rămâi și din vară?
A.P.: Toată lumea m-a primit bine și m-am adaptat destul de ușor, cred eu. Nu știu dacă vor dori să rămân și din vară, dar, ca idee, eu vreau să fac pasul definitiv la echipa mare a Universității Craiova, club cu care sunt sub contract. Acest lucru nu depinde numai de mine, însă eu voi da totul pe teren ca să demonstrez că merit o șansă.
GdS: Cu tine, la Clinceni, este și fundașul Raul Hreniuc, care a jucat și el în ultima perioadă.
A.P.: Da, este bine și el. A fost accidentat și suspendat în primele trei meciuri, dar în ultimele a jucat și a făcut-o bine. Mă ajută mult că e și el aici, suntem colegi de cameră și… Oricum, aici, la Clinceni, sunt mulți jucători tineri și asta a contat mult pentru noi, pentru că ne-am adaptat rapid.
GdS: Ți-ar fi plăcut să rămâi la Craiova II alături de ceilalți jucători împrumutați în iarnă și să luptați pentru promovare?
A.P.: Mi-ar fi plăcut, dar nu acesta era obiectivul nostru. De aceea am acceptat propunerea să vin aici, ca să joc la un nivel puțin mai ridicat.

Papură îl urmărește

GdS: Ții legătura cu echipierii de la Universitatea?
A.P.: Da, vorbim foarte des. Cu cei de la echipa a doua aproape zilnic, iar cu cei mari discut mai puțin. Vorbesc în special cu Alex Mateiu, care mă încurajază. Și eu le țin pumnii și vreau să termine cât mai sus în clasament.
GdS: Cei din club te-au urmărit?
A.P.: Nu știu dacă m-a văzut cineva pe viu de la Craiova, dar sigur țin legătura cu cineva, pentru că sunt la curent cu ce fac eu pe aici. După fiecare gol m-a sunat antrenorul echipei secunde, Corneliu Papură, și m-a felicitat, am discutat mai mult.
GdS: Cum este nivelul Ligii a II-a, comparativ cu Liga a III-a – unde ai evoluat cel mai mult timp, și cu Liga I – unde până acum ai fost mai mult pe banca de rezerve?
A.P.: Este mai ridicat nivelul ca la Liga a III-a, este o organizare mai bună din partea tuturor echipelor, sunt jucători mai experimentați, mai valoroși, însă nu se compară cu ce se joacă în Liga I. Nu neapărat că se joacă mai dur, pentru că sunt meciuri și meciuri, dar se joacă mai mult cu mingi lungi. În Liga I se pasează mai mult, vezi mai multe trasee bine stabilite, pregătirea fizică este bună și este o disciplină tactică net superioară.
GdS: Deci revii mai călit de acolo?
A.P.: Eu zic că da. De asta am mers împrumut la Clinceni, să joc mai mult în Liga a II-a, ca să mă acomodez cu adversarii mai experimentați și apoi să revin mai puternic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS