16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Trei medalii pentru CSU Craiova la Campionatul Naţional U23

Judo / Trei medalii pentru CSU Craiova la Campionatul Naţional U23

În weekend-ul tocmai încheiat a avut loc, la Izvorani, Campionatul Naţional U23 de tineret la judo. Printre concurenţi s-a regăsit şi clubul CSU Craiova, care a obţinut şi câteva medalii frumoase. De asemenea, doi sportivi s-au clasat şi pe locurile cinci.

Astfel, CSU Craiova s-a ales cu trei medalii, una de aur şi două de bronz. Cea mai strălucitoare distincţie a fost câştigată de Alexia Uşurelu, la cat. 78 kg. Cu cele două medalii de bronz se pot lăuda Maria Cruceru (78 kg), respectiv Darius Florescu (60kg). Pe locul cinci au încheiat Denis Bogdan (60 kg, CSU Craiova) şi Ana Dica (48 kg, LPS-CSU Craiova).

Mihai Voinea: „Sunt mulţumit de evoluţia copiilor“

Mihai Voinea, antrenorul sportivilor craioveni, a declarat pentru GdS că observă un progres în cadrul grupului şi s-a bucurat de rezultatele obţinute. De asemenea, acesta a anunţat la ce concursuri vor participa, în perioada următoare, elevii săi.

„Sunt trei medalii şi două locuri cinci la acest Campionat Naţional. Am participat cu 10 sportivi, iar cinci dintre ei au reuşit să performeze. Mă aşteptam şi la Lorena Manda să se regăsească printre cei premiaţi, dar, din păcate, pentru câteva sute de grame nu a mai putut face cântarul şi nu a mai intrat în concurs. Ea este medaliată la toate categoriile de vârstă şi cu siguranţă s-ar fi descurcat bine aici. Sunt mulţumit de evoluţia copiilor. Suntem acolo sus, din ce în ce parcă suntem mai atenţi. Este un progres vizibil.

Urmează săptămâna asta, la Bielsko-biala, în Polonia, o Cupă Europeană, unde participă Manda şi Uşurelu. Peste două săptămâni va fi Finala Campionatului Naţional Şcolar, la Oneşti, unde particip cu 12 copii. Va fi, totodată, în aceeaşi perioadă cu CN Şcolar şi un concurs amical cu diplome şi medalii la Craiova, în Sala Ion Constantinescu. În finalul lunii, pe 30 mai, va avea loc şi Campionatul Balcanic U18 de la Podgorica (Muntenegru). Acolo, de asemenea, vor fi prezente Alexia Uşurelu şi Lorena Manda“, a declarat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Baschet (f) / Fetele de la CSS Craiova sunt pregătite să performeze la Turneul Final U13

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS