16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet (f) / Fetele de la CSS Craiova sunt pregătite să performeze la Turneul Final U13

Baschet (f) / Fetele de la CSS Craiova sunt pregătite să performeze la Turneul Final U13

În perioada 15-19 mai, în Sala Sporturilor Ion Constantinescu din Bănie, se va disputa Turneul Final U13 la baschet feminin, o competiţie de anvergură, la care participă cele mai valoroase opt formaţii de la această categorie de vârstă. Printre echipele prezente şi cu gânduri de reuşită se regăseşte şi CSS Craiova.

Echipa condusă de pe margine de Liviu Manea a fost reaprtizată în Grupa 2A, alături de formaţiile Lucian Blaga Reghin, LPS Alba Iulia şi ACS Dan Dacian Bucureşti. În cealaltă serie, 1A, se vor duela următoarele echipe: CSS Premium Sibiu, ACS Team Cluj-Napoca, CSM Bucureşti, ACS Genial Baschet 22 Bucureşti. Primele două clasate din fiecare grupă se califică mai departe în turneu, în faza semifinalelor.

Lotul CSS Craiova pentru Turneul Final U13: Erika Tică, Dalia Avram, Ana Maria Mitra, Sofia Tudosie, Carina Pereanu, Alexia Andrei, Sofia Cojocaru, Bianca Voinescu, Andrada Anghel, Rebeca Gavriliţă, Maria Sadoveanu, Carolina Ion, Maria Vavura, Alessia Jilavu. Antrenor: Liviu Manea.

Liviu Manea: „Ne-am dori să prindem semifinalele!“

Contactat de GdS, antrenorul de la CSS Craiova, Liviu Manea, a vorbit despre şansele pe care le are formaţia sa în această competiţie. Acesta consideră că obţinerea unei medalii ar reprezenta o surpriză plăcută atât pentru el, cât şi pentru elevele sale.

„Este un turneu final U13 foarte important. Obiectivul nostru este atins deja, pentru că am prins primele opt formaţii. Orice clasare cât mai sus este un bonus. Ne-am dori să prindem semifinalele, asta e clar, doar că suntem repartizaţi într-o grupă ceva mai complicată decât cealaltă. Dăm peste Dan Dacian, echipă care a ieşit campioană anul trecut la categoriile U13 şi U12, Alba Iulia, vicecampioana şi Reghin. E o serie foarte grea. Printr-o mobilizare bună putem face o surpriză plăcută, să încheiem în primele două locuri. Dacă nu vom reuşi asta, ne vom juca şansele pentru 5-8, ca să obţinem un loc cât mai sus. Copiii sunt destul de focusaţi pe acest turneu, mai ales că se joacă acasă.

Este al doilea turneu organizat de Craiova de când a apărut baschetul feminin aici, în zonă. Meciurile vor fi transmise în direct pe canalul de Youtube al Federaţiei Române de Baschet. Consider că ar fi o surpriză să luăm o medalie, pentru că sunt echipe valoroase aici. Cele trei formaţii din Bucureşti au şi Campionatul Municipal, care oferă 40 de meciuri în plus faţă de noi, restul. Pregătirea este la fel la toată lumea, dar contează mult experienţa meciurilor jucate“, a declarat Liviu Manea.

Citeşte şi: SCMU Craiova şi Yiannaras şi-au strâns mâna! Tehnicianul nu poate continua în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS