21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTitlul lui Manny Pacquiao, declarat vacant

Titlul lui Manny Pacquiao, declarat vacant

Consiliul Mondial de Box (WBC) a declarat vacant titlul la categoria supermijlocie, câştigat de filipinezul Manny Pacquiao în noiembrie 2010, după o luptă cu Antonio Margarito, informează Hotnews. Decizia a fost unanimă şi a venit ca urmare a faptului că pugilistul filipinez a decis să
nu-şi apere centura.
Organizaţiile de box nu permit sportivilor să deţină mai multe centuri la multiple clase în acelaşi timp. De obicei, WBC dă luptătorilor săi un termen de două săptămâni după ce au câştigat titlul la o a doua categorie pentru a se decide. În cazul lui Manny Pacquiao, WBC a aşteptat trei luni, însă filipinezul a trimis o scrisoare prin care i-a anunţat că nu îşi va apăra titlul la supermijlocie.
Manny Pacquiao, care în noiembrie a obţinut al optulea titlu mondial din carieră la opt clase diferite, a menţionat că pe viitor vrea să participe şi la alte categorii.
Pacquiao (53-3-2, 38 KO) deţine încă titlul la supermijlocie, versiunea WBO, urmând
să-şi apere centura în luna mai, în faţa lui Shane Mosley.
Challengerul oficial care va lupta pentru titlul vacant este Saul „Canelo“ Alvarez, deţinătorul titlului WBC Silver la supermijlocie. Contracandidaţii săi vor fi decişi prin vot de către oficialii WBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS