17.6 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEgal în derbiul Olteniei

Egal în derbiul Olteniei

CSM Vâlcea    2
Gaz Metan CFR Craiova    2

Stadion „Municipal“, spectatori: 800.
Au marcat: Dobre (‘28), Boroiban (‘35) / Crăciun (‘2), Trifu (‘4).
CSM: Perianu – Goge, C. Dinu, Deaconescu, Pasăre – S. Popescu (’78, Roşca), Dandea, I. Popa (’58, Gîrlă), Dobre – Roman, Boroiban (’86,  Onofrei). Antrenor: Alin Artimon.
Gaz Metan: Vulpescu – Buleică, Nicola (’48, Irimescu), Crudoveanu, D. Rădoi – Rioşanu, Vigariu, Pătrană (’81, Niţă), Mitroi (’46, Neacşa) – Crăciun, Trifu. Antrenor: Ionel Gane.
Eliminaţi: Dandea (‘60) – două cartonaşe galbene, Gîrlă (‘90) – două cartonaşe galbene.
Au arbitrat: I. Ivan – V. Cristea, L. Dan.

Nici nu se aşezaseră bine pe scaune puţinii spectatori prezenţi la meciul dintre CSM Râmnicu Vâlcea şi Gaz Metan CFR Craiova că oaspeţii conduceau deja cu 2-0. În minutul 2, Crăciun a şutat inteligent de la 16 metri, mingea a fost deviată de Deaconescu şi s-a oprit în poarta apărată de Perianu. Peste alte două minute, Trifu a făcut o cursă de zile mari, de la 30 de metri, şi l-a executat din careu pe portarul vâlcenilor pentru 0-2. Elevii lui Artimon nu au dezarmat şi au început cursa de urmărire. În minutul 28, Iulian Dobre a redus din handicap cu un şut din interiorul careului, după o pasă magistrală, moment din care vâlcenii au luat cu asalt apărarea formaţiei din Bănie. Cu zece minute înainte de pauză, CSM a reuşit egalarea prin vulpoiul Boroiban, care a punctat cu capul după devierea lui Roman. Gazdele puteau întoarce rezultatul de pe tabelă, dar Roman şi Dobre au ratat două oportunităţi. În partea a doua a întâlnirii, meciul a fost mai puţin atractiv. Elevii lui Artimon s-au grăbit, au trecut peste faza de construcţie şi au apelat la mingi înalte. Craiovenii s-au apărat bine şi au încercat cartea contraatacului, dar scorul final a rămas neschimbat faţă de cel de la pauză. Vâlcea a terminat cu doi oameni mai puţin, după ce Dandea şi Gârlă au fost eliminaţi pentru câte două cartonaşe galbene. „Se poate spune că am câştigat un punct, nu că am pierdut două“, a concluzionat Artimon. „Ne-am propus victoria, dar rezultatul de egalitate este just“, a spus şi antrenorul oaspeţilor, Jerry Gane.  

Gârlă, exclus din lotul CSM

Tehnicianul de la CSM Râmnicu Vâlcea, Alin Artimon, a decis să-l excludă din lot pe mijlocaşul Valerian Gârlă. Fostul fotbalist al Universităţii Craiova a intrat în teren în minutul 58 al meciului de sâmbătă şi a ieşit 30 de minute mai târziu, fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene. „Cât timp voi mai fi la CSM, o zi, două, o lună, un an, Gârlă nu se va mai antrena cu mine. Când a ieşit la încălzire se uita la meci, apoi şi-a bătut joc în teren. Eu i-am anunţat decizia mea, fără să mă consult cu nimeni. E treaba conducerii dacă mai doreşte să-l ţină la echipă, dar cu mine nu va mai face antrenamente“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS