17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ploaia torențială și vijelia au făcut prăpăd în oraș

Craiova: Ploaia torențială și vijelia au făcut prăpăd în oraș

Ploaia torențială a blocat în această seară străzile din Craiova. Vijelia a rupt mai mulţi copaci care au căzut pe mașini sau pe fire de înaltă tensiune. Pompierii intervin în mai multe zone pentru a scoate apa din beciuri.

„Avem cod ROȘU de furtună. Am evacuat parcurile și închidem pasajele. A fost oprită și circulația tramvaielor și au fost scoase, în schimb, mai multe autobuze în traseu“, potrivit primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Pompierii intervin la această oră în mai multe zone din oraş.

„Pe fondul avertizărilor meteorologice Cod Portocaliu și Cod Roșu de instabilitate atmosferică accentuată, grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, averse, descărcări electrice, pentru gestionarea situațiilor de urgență pompierii doljeni au intervenit pentru degajarea arborilor căzuți pe străzile 22 Decembrie, Ionescu Sisești, Henry Ford, localitatea Robanești, localitatea Malu Mare-sat Secui.
De asemenea, au fost înregistrate solicitări pentru evacuarea apei din locuințe în municipiul Craiova pe strada Craiovita și pentru degajarea unui acoperis cazut pe carosabil în localiatatea Pielești, aleea 4 Magnolia“, potrivit ISU Dolj.

Rovine

Oamenii din mai multe localități au primit mesaj Ro-Alert Cod Portocaliu de vreme rea. „Se vor semnala: Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie cu viteze la rafală de 70..90 km/h, averse torențiale care vor depăşi 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice“, potrivit ANM. 

Strada Henry Ford

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS