21.2 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi vânzători de „cristal”, ţinuţi după gratii de judecători

Doi vânzători de „cristal”, ţinuţi după gratii de judecători

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit mandatele de arestare emise pe a doi bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri de risc și mare risc. Potrivit procurorilor DIICOT, inculpaţii au vândut consumatorilor din Dolj canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de „cristal”. Drogurile erau vândute pe o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii se identificau prin nickname-uri, au mai precizat anchetatorii. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 1 februarie.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc începând cu luna septembrie 2023. Clienţi erau consumatorii de droguri din Dolj.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia au deținut și comercializat către consumatori de pe raza județului Dolj, diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) folosind o platformă de mesagerie online, în care utilizatorii își asigură conspirativitatea identificându-se prin nickname-uri. După stabilirea detaliilor legate de tipul de drog, cantitate și preț, tranzacția se realiza stradal”, au precizat anchetatorii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în Craiova, la locuințele inculpaților, au fost ridicate cantități de canabis și cristal. Drogurile erau depozitate în diverse recipiente sau ambalate în folii. Au mai fost găsite şi ridicate cântare de precizie și grindere, dar şi obiecte cu urme de droguri.

Doi vânzători de „cristal” din Craiova, în arest

Pe 31 ianuarie, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi prntru 24 de ore. Au fost acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Pe 1 februarie, cei doi bărbaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Mandatele de arestare au fost prelungite de instanţă pe 3 iunie. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Pe 10 iunie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

În martie, procuroii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 27 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS