18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu şi Gallovits, eliminate la Melbourne

Niculescu şi Gallovits, eliminate la Melbourne

Cele două tenismene române nu au reuşit să treacă de turul doi la Australian Open, ţara noastră rămânând astfel fără nici o reprezentantă în proba de simplu.

 

După eşecul înregistrat în primul tur de Sorana Cârstea, cu unguroaica Melinda Czink, scor 2-6, 2-6, a venit rândul celorlalte românce să părăsească proba de simplu a primului turneu de Mare Şlem al anului.

Monica Niculescu, a doua jucătoare din România în clasamentul mondial, locul 51, s-a văzut depăşită în turul al doilea la Australian Open, de Sara Errani (WTA), italianca adjudecându-şi victoria cu scorul de 6-2, 6-3. Acest tur doi reprezintă cea mai bună performanţă a tenismanei noastre de 21 de ani la Melbourne, ea aflându-se pe tabloul principal pentru a doua oară consecutiv.

Monica Niculescu şi-a pierdut de şase ori serviciul pe parcursul acestui meci şi nu a reuşit decât de două ori să se impună pe cel al adversarei sale, care a adunat 67 de puncte, faţă de 50 ale româncei.

În urma participării în această fază a competiţiei de la Antipozi, Monica Niculescu s-a ales cu 100 de puncte în clasamentul mondial, având şansa ca după acest concurs să revină în Top 50 WTA.

Monica Niculescu continuă însă lupta în proba de dublu, unde, alături de Sorana Cârstea, va evolua în prima rundă contra americancelor Julie Ditty şi Carly Gullickson. Perechea română este cotată cu a 14-a şansă la câştigarea trofeului.

Edina s-a făcut de râs cu Zvonareva

 

Cealaltă reprezentantă a noastră în turul doi la Melbourne, Edina Gallovits, a înregistrat cel mai usturător eşec din carieră, fiind învinsă la zero. Doar 46 de minute i-a rezistat Edina Gallovits (24 de ani, 76 WTA) rusoaicei Vera Zvonareva (24 de ani, 7 WTA), timp în care nu a reuşit să-şi adjudece nici măcar un game.

În disputa de ieri-dimineaţă, Edina Gallovits a făcut 28 de erori neforţate şi a avut procentaje de sub 40 la sută la punctele câştigate cu primul şi cu al doilea serviciu. Românca a beneficiat şi de o şansă de break, însă nu a fructificat-o. În schimb, adversara sa a valorificat şase din cele nouă şanse de break şi nu a cedat decât şase puncte pe propriul serviciu, scorul final, 6-0, 6-0, spunând totul despre cum au decurs ostilităţile din teren. Acesta a fost primul meci pierdut la zero de Edina Gallovits în cariera sa. Sportiva noastră s-a aflat pentru a treia oară consecutiv pe tabloul principal la Melbourne, cea mai bună realizare fiind un tur doi, pe care l-a atins anul acesta şi sezonul trecut.

În proba de dublu, Edina Gallovits şi partenera sa, Arantxa Parra Santonja (Spania), vor da piept în prima rundă cu australiencele Monique Adamczak şi Olivia Rogowska.

Alte rezultate înregistrate în turul doi în proba de simplu de la Melbourne: D. Safina – E. Makarova 6-7, 6-3, 6-0; N. Petrova – S. Mirza 6-3, 6-2; A. Brianti – A. Ivanovic 3-6, 2-6; K. Knapp – G. Voskoboeva 4-6, 1-6; N. Dechy – A. Sugiyama 6-1, 1-6, 3-6; P. Mayr – K. Kanepi 3-6, 1-6; A. Kleybanova – S. Cohen-Aloro 6-1, 3-6, 6-2; J. Jankovic – K. Flipkens 6-4, 7-5; D. Hantuchova – M. Johansson 6-3, 4-6, 6-3; A. Petkovic – A. Cornet 1-6, 0-6; L. Safarova – M. Erakovic 6-1, 3-6, 9-7; T. Pironkova – M. Bartoli 5-7, 2-6; C. Wozniacki – V. Ruano Pascual 6-3, 6-3; J. Dokic – A. Chakvetadze 6-4, 6-7, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS