20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIga e un fenomen! Poloneza a bătut-o iar pe Sabalenka şi a triumfat la Roma

Iga e un fenomen! Poloneza a bătut-o iar pe Sabalenka şi a triumfat la Roma

Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat pentru a treia oară turneul WTA 1.000 de la Roma! Aceasta a învins-o duminică în două seturi, scor 6-2, 6-3, pe belarusa Aryna Sabalenka, în marea finală a turneului. Swiatek şi-a adjudecat, astfel, al 21-lea titlu din cariera sa şi al patrulea de la debutul acestui sezon, după cele de la Doha, Indian Wells şi Madrid.

Precedentul lor duel direct, în finala de la Madrid, a fost unul plin de suspans până la capăt. Trei mingi de meci au fost în favoarea belarusei, care a cedat în cele din urmă în faţa puternicei Swiatek cu 7-5, 4-6, 7-6 (9/7).

Poloneza este prima jucătoare după americanca Serena Williams, în 2013, care realizează dubla pe zgură Madrid-Roma în acelaşi an.

Ea a semnat cu această ocazie a opta sa victorie (a treia consecutivă) în faţa marii sale rivale Aryna Sabalenka, în unsprezece confruntări.

Poloneza, care a pierdut un singur set anul acesta la Foro Italico, a dominat-o clar de această dată pe Sabalenka, în faţa căreia sa impus după o oră şi jumătate de joc.

Citeşte şi: Ce păcat! Monica Niculescu și Lin Zhu au ratat in extremis titlul de la Trophee Clarins

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS