20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi oameni au murit și cinci sunt dispăruți după un accident naval pe Dunăre, lângă Budapesta

Doi oameni au murit și cinci sunt dispăruți după un accident naval pe Dunăre, lângă Budapesta

Doi oameni au murit și cinci sunt dispăruți în urma unui accident naval produs pe Dunăre, în apropiere de Budapesta. Se pare că în accident au fost implicate o barcă cu motor și o navă de croazieră. Autoritățile caută persoanele dispărute.

Salvatorii maghiari căutau supravieţuitori duminică, după o coliziune produsă sâmbătă între o navă de croazieră şi o barcă cu motor pe fluviul Dunărea. Sunt doi morţi şi cinci dispăruţi, au anunţat autoritățile.

Poliţia a explicat că a fost sesizată sâmbătă seară că a fost descoperit un bărbat cu capul însângerat în apropiere de satul Veroce, la circa 55 km nord de Budapesta. Din discuţia cu el, poliţia a tras concluzia că bărbatul a fost implicat într-un accident naval şi a început să cerceteze sistematic zona.

Cadavrele unui bărbat şi unei femei au fost descoperite în urma cercetărilor, precum şi o navă cu motor avariată.

Ambarcaţiunea transporta „opt adulţi, dintre care cinci – trei bărbaţi şi două femei – rămân dispăruţi şi sunt căutaţi”, a declarat poliţia.

Se crede că în accident a fost implicată nava de croazieră Heidelberg

Poliţiştii au descoperit apoi o navă de croazieră cu pagube vizibile, în apropiere de oraşul Komarom.

A fost declanşată o anchetă in rem pentru obstrucţionarea traficului fluvial care a provocat moartea mai multor persoane. Cauza accidentului rămâne pentru moment necunoscută.

Media ungare de stat au difuzat imagini cu nava de croazieră lungă de 109 metri, identificată ca fiind nava cu armator elveţian Heidelberg. Nu se ştie câţi oameni se aflau la bord sau din ce ţări proveneau.

Pe 29 mai 2019, în Ungaria s-a produs cel mai grav accident de navigaţie în peste jumătate de secol după coliziunea a două nave pe Dunăre, în inima capitalei ungare în apropiere de Parlament, în care au murit 25 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari.

Citește și: Părinții care și-au vândut băiatul în Germania au dat în judecată DGASPC și își vor copiii înapoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS