24.8 C
Craiova
miercuri, 19 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDonald Trump şi Joe Biden s-au jignit reciproc în cele mai recente mitinguri ale campaniei electorale

Donald Trump şi Joe Biden s-au jignit reciproc în cele mai recente mitinguri ale campaniei electorale

Donald Trump şi Joe Biden s-au jignit reciproc în cele mai recente mitinguri ale campaniei electorale. Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept „escroc”, sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor. Iar actualul președinte l-a catalogat pe rivalul său republican drept „dezechilibrat”, în Georgia, unde face campanie în rândul alegătorilor afro-americani, informează News.ro.

Între două audieri în procesul său penal la New York, fostul preşedinte american Donald Trump şi candidat republican face campanie în faţa celor mai fervenţi susţinători ai dreptului de a deţine arme de foc, consacrat de cel de-al doilea amendament al Constituţiei americane.

Aflat la Dallas, în Texas, Trump a primit sprijinul National Rifle Association (NRA) în cadrul reuniunii sale anuale, un lobby puternic cu care miliardarul republican de 77 de ani are o relaţie specială. NRA i-a plătit zeci de milioane de dolari pentru campania sa victorioasă din 2016.

În faţa a mii de membri ai organizaţiei, Trump a declarat că Biden a fost „de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre” şi „un nemernic fără margini”.

„Eşti concediat, dispari Joe”, a spus el în hohotele de râs ale publicului, spunându-le că Biden se va duce după armele lor.

El l-a numit pe Joe Biden „Joe-escrocul”, epitetul său favorit pentru preşedinte, şi a spus că este o „ameninţare la adresa democraţiei”.

Nici Joe Biden nu s-a lăsat mai prejos

Actualul preşedinte american se află în Georgia, stat pe care l-a câştigat la limită în 2020, în special pentru a face campanie în rândul alegătorilor afro-americani.

„Adversarul meu nu este un bun perdant. Dar el este un ratat”, a declarat Joe Biden, în campanie într-un restaurant din Atlanta, adăugând că „democraţia noastră este într-adevăr în pericol”.

Vineri, în Minnesota (nord), Trump şi-a reafirmat teoria, niciodată dovedită, potrivit căreia alegerile prezidenţiale din 2020, câştigate de rivalul său Joe Biden, au fost fraudate.

Democratul a reacţionat sâmbătă, afirmând că adversarul său „nu este doar obsedat de eşecul din 2020. El este în mod clar dezechilibrat”.

„Nu-l putem lăsa pe acest om să devină preşedinte. Viitorul copiilor noştri este în joc”, a declarat el în faţa publicului adunat la Mary Mac’s Tea Room, un restaurant din comunitatea de culoare din Atlanta.

Duminică, Joe Biden urmează să se adreseze studenţilor de la Morehouse College, o universitate celebră în comunitatea afro-americană, unde a studiat eroul drepturilor civile Martin Luther King.

Citește și: Tânără ucisă de iubitul ei, după o ceartă violentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS