18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a spart gheaţa cu Argentina

România a spart gheaţa cu Argentina

Elevii lui Aihan Omer s-au „înecat la mal“ în meciul cu Ungaria, dar au reuşit să se redreseze cu Argentina, câştigând la o diferenţă convingătoare.

 

Naţionala masculină de handbal a României a fost foarte aproape de a realiza surpriza duminică seară în partida cu Ungaria, a doua disputată la CM din Croaţia. Elevii lui Aihan Omer au avut, ca şi în meciul cu Franţa, pierdut cu scorul de 31-21, un început de meci slab, permiţându-le rivalilor să conducă pe tabelă cu 7-4 (‘11), dar şi-au revenit pe parcurs şi au egalat în minutul 14. Mult mai atenţi decât în jocul contra francezilor, tricolorii au preluat conducerea după reuşita lui Laurenţiu Toma, scor 9-8 (‘17), iar Rohozeanu a mărit avantajul la două goluri în minutul 23. Finalul de repriză le-a aparţinut elevilor lui Aihan Omer, Pârâianu, Timofte şi Jurcă fiind de neoprit, echipa noastră încheind repriza cu o dublă aeriană, astfel că la pauză România conducea Ungaria cu trei goluri, scor 16-13.

 

Speranţele s-au spulberat după pauză

 

La reluare, România a jucat la fel de bine, reuşind să se desprindă la şase goluri şi să-şi menţină poziţia până în minutul 40, iar meciul părea să curgă spre o victorie extrem de importantă în clasamentul Grupei A. N-a fost însă aşa, deoarece tricolorii au avut şase minute foarte proaste, în care nu au găsit drumul spre poarta Ungariei, iar maghiarii au întors rezultatul în favoarea lor, scor 22-23 (’47). Pe finalul partidei, jucătorii maghiari au fost mult mai proaspeţi decât elevii lui Aihan Omer, iar interul lui FC Barcelona, Laszlo Nagy, a fost de neoprit. Ghionea a reaprins speranţa în tabăra noastră, scor 27-28 (‘57), dar Ungaria a punctat de trei ori, „închizând“ tabela la scorul de 27-30.

În acest meci, selecţionerul României, Aihan Omer, a mizat pe următorii: Stănescu (16 intervenţii), Bârza (1) – Timofte (3 goluri), Buricea (1), Petrea (4), Stavrositu (2), Toma (2), Ghionea (2), Pârâianu (6), Jurcă (4), Rohozneanu (1), Iacob (1), Cozma (1), Nicolae. De partea cealaltă, Ungaria i-a avut în teren pe: Puljezević (14 intervenţii), Fazekas (1) – Ilyes (5 goluri), Csaszar (2), Gal (4), T. Ivancsik (3), Putics (3), Toro (2), Nagy (8), Eklemović (3), Mocsai, G. Ivancsik, Harsanyi, Herbert.

 

„Românilor să le stea fotbalul în gât!“

 

La sfârşitul disputei cu Ungaria, vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, a avut o ieşire nervoasă, i-a criticat dur pe suporterii români, acuzându-i că nu şi-au susţinut naţionala de handbal aşa cum fac cu reprezentativa de fotbal. „Să le fie ruşine românilor că nu ştiu să aprecieze munca handbaliştilor şi nu vin să-i susţină la un CM, deşi el se desfăşoară aproape de casă. A fost o sală plină de maghiari şi doar 50 de români. La fotbal se duc cu miile, la mii de kilometri distanţă. Să le stea fotbalul în gât românilor şi să se califice la un CM când voi vrea eu!“, a tunat Paleu.

Mult mai calm, selecţionerul Aihan Omer a subliniat faptul că România creşte în valoare de la meci la meci şi s-a declarat încrezător că elevii săi îşi vor îndeplini obiectivul, clasarea între primele trei echipe în Grupa A, în viitoarele partide. „Am făcut un meci bun. Am avut un joc foarte bun până în minutul zece din repriza a doua, când am trecut printr-o perioadă foarte grea. Ungaria, care este o naţională foarte bună, a profitat şi a marcat de şapte ori consecutiv. Important pentru noi este că am crescut în joc faţă de partida cu Franţa, aşa că privim cu încredere următoarele meciuri“, a spus Omer.

 

Victorie de moral cu Argentina

 

Spre deosebire de meciul cu Ungaria, elevii lui Aihan Omer au fost mult mai concentraţi în disputa de ieri după-amiază, cu Argentina, şi au avut o evoluţie foarte bună pe tot parcursul meciului. României i-a ieşit aproape totul în prima repriză, în ambele faze de joc, şi, cu toate că diferenţa nu a fost decât de două goluri, scor 15-13, tricolorii au arătat că au sunt superiori sud-americanilor.

Nici după pauză lucrurile nu s-au schimbat, România a continuat forcingul spre poarta adversă şi acest lucru a dat roade, elevii lui Aihan Omer conducând multe minute la cinci-şase goluri diferenţă. România s-a impus în final cu scorul de 30-26, victoria obţinută în faţa Argentinei fiind extrem de importantă în economia configurării clasamentului din grupă, de la Campionatul Mondial din Croaţia. Pentru România au punctat: Valentin Ghionea (9), Eremia Pârâianu (6), Adrian Petrea (4), Alexandru Irimescu (3), George Buricea (3), Rareş Jurcă (2), Mihai Rohozneanu (2) şi Sandu Iacob (1). Pentru naţionala masculină de handbal, urmează o zi de pauză, iar mâine, de la ora 16.00, aceasta va juca împotriva selecţionatei Australiei. Ultimul meci din Grupa A pentru elevii lui Aihan Omer va avea loc joi, de la ora 18.00, în compania Slovaciei. România este obligată să învingă în ambele meciuri pentru a-şi îndeplini obiectivul, mai exact clasarea pe locul trei în Grupa A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS