18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportElena Pasăre s-a transferat la campioana Clujana Cluj

Elena Pasăre s-a transferat la campioana Clujana Cluj

La nici un an de la înfiinţarea echipei feminine de fotbal Sporting Craiova, cea mai experimentată jucătoare din lot, portarul Elena Pasăre, se va transfera la campioana României din ultimii şase ani, Clujana Cluj.

Fotbalista, de 23 de ani, care la Sporting era şi antrenor secund, a plecat ieri spre Cluj, iar astăzi se va prezenta la primul antrenament din acest an al echipei care, în ultimii ani, a dominat autoritar competiţia internă şi an de an a participat în Women’s UEFA Cup, Liga Campionilor în varianta fotbalului feminin european.

„Este un pas înainte pentru mine să joc la Cluj. Cei de acolo mă voiau încă de când evoluam la Pandurii Târgu Jiu, dar nu puteam pleca pentru că eram acolo la facultate. Totodată, îmi pare rău că mă despart de fetele de la Craiova. M-am ataşat de ele. Eram ca o soră mai mare“, a spus Elena.

Chiar dacă antrenorul Sorin Pătraşcu spune că plecarea Elenei este o pierdere mare pentru echipa craioveană, jucătoarea a afirmat cu modestie: „Îmi doresc măcar să încheie acest prim sezon în primele opt, dacă nu pot să se menţină pe locul cinci, unde se află în prezent“.

A marcat patru goluri

 

De când joacă fotbal, Elena a evoluat pe toate posturile. La Pandurii Târgu Jiu a fost mijlocaş, fundaş, libero şi atacant, dar la Sporting Junior Craiova s-a reprofilat pe postul de portar, mai mult de nevoie. „Când am făcut echipa, în vară, aveam criză de portari, iar Elena era cea mai indicată pentru acest post foarte important. Câteodată, mai făcea schimb cu Luciana Dragomir şi intra în teren. A reuşit patru goluri în acest sezon, trei din postura de jucătoare de câmp şi unul când era portar, din lovitură liberă. Acum vom fi deficitari în poartă. Trebuie să-i căutăm repede o înlocuitoare“, a adăugat Pătraşcu.

 

„Elena, cel mai bun portar din România“

 

Antrenorul campioanei Clujana şi, totodată, cel al naţionalei României de fotbal feminin, Mirel Albon, consideră venirea jucătoarei craiovene cel mai reuşit transfer din pauza competiţională. „Mă bucur că s-a rezolvat transferul Elenei Pasăre la noi. Consider că este cel mai bun portar, în prezent, din fotbalul feminin românesc şi eu o văd, în scurt timp, titulară în echipa de senioare a Romaniei“, a spus Mirel Albon.

Referitor la partea financiară a transferului Elenei Pasăre la Cluj, antrenorul de la Sporting Craiova, Sorin Pătraşcu, spune că agreează mai mult un schimb de jucătoare: „Nu am discutat încă de bani, dar ne-am dori o jucătoare sau două de la Cluj, pentru că au un lot numeros şi puternic“.

 

Craiovencele pregătesc returul la Govora

 

Fără Elena, colega lor mai mare, fetele de la Sporting Craiova se vor reuni pe 2 februarie, iar până pe 16 februarie, când au programat un cantonament de şase zile la Govora, se vor pregăti în Bănie. „Vrem să facem o bună pregătire fizică, pentru că, în acest sezon, condiţia fizică a fost atuul nostru“, a spus Pătraşcu.

Campionatul se va relua pe 21 martie, iar craiovencele vor juca primul meci pe teren propriu, în compania celor de la CSS Târgovişte. Sporting Craiova, echipă care are în lot două internaţionale de juniori, Cristina Iacoviţă şi Andreea Tomescu, ocupă locul cinci în Divizia A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU