20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Tadici, învins la Vâlcea

Gheorghe Tadici, învins la Vâlcea

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a jucat ieri contra echipei HC Zalău, partida fiind reprogramată din etapa a zecea a Ligii Naţionale. Oaspetele, antrenate de ex-chimistul Gheorghe Tadici, au venit în Zăvoi fără câteva titulare, Holdoş, Coadălată, Bratu şi Pop, în timp ce Ivica Rimanic le-a menajat pe Meiroşu şi Steluţa Luca şi nu a mizat tot meciul pe Oana Manea şi Luminiţa Huţupan. Campioanele nu au avut parte de un joc uşor şi oaspetele s-au ţinut „scai“ de chimiste, reuşind să conducă la mijlocul primului mitan, scor 4-5. Zalăul a avut şi avantaj de două goluri, moment din care oltencele au apăsat pe acceleraţie, au punctat de şapte ori consecutiv, ducând scorul la 12-7, iar la pauză a fost 16-10 pentru elevele lui Ivica Rimanic.

În repriza a doua, HC Zalău a jucat şi mai bine şi a profitat de oboseala vâlcencelor, care au ratat exasperant şi au fost neatente în apărare. Oltchim s-a impus cu 28-24, rezultat care o menţine pe primul loc al clasamentului, la trei puncte distanţă de principala urmăritoare, Rulmentul Urban Braşov.

 

„Am venit ca prieten, nu ca duşman“

 

După terminarea celor 60 de minute ale jocului, Gheorghe Tadici a afirmat că va ţine pumnii Oltchimului în Liga Campionilor. „Am venit la Vâlcea ca prieten, nu ca duşman. Am petrecut aici două sezoane şi am cucerit cinci trofee, aşa ceva nu se uită uşor. Îmi doresc foarte mult ca Oltchim să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor. Cred că echipa vâlceană poate juca finala acestei competiţii. Ar fi o performanţă pe care o merită fetele şi managerul general al SC Oltchim, Constantin Roibu. Nu se pune problema calificării în grupele principale ale Ligii Campionilor, chiar dacă Oltchim are câteva jucătoare de bază accidentate. Apoi vor reveni şi Lecuşanu, Maier şi Motogna şi forţa echipei va creşte considerabil. Oricum, cred că se pune prea mare preţ pe aceste accidentări. Să nu se uite că în sezonul trecut am luptat cu 14 jucătoare pe trei fronturi, campionat, Liga Campionilor, echipa naţională. Dintre acestea erau trei portari plus o debutantă, Adriana Ţăcălie“, a spus fostul antrenor al Oltchimului, Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS