15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Slătinenii nu se mai înghesuie să joace la 6/49

Duminică a fost ultima zi în care amatorii de câştiguri uşoare au mai putut spera la o şansă jucând la Loto 6/49. Potul cel mare la categoria I a ajuns acum la aproape 2760.787.05 lei, plus un bonus de 500.000 de lei. Din acest motiv, slătinenii nu au mai luat cu asalt duminică agenţiile loto deschise în oraş. „Nu prea mai vin. Ori sunt plecaţi în concediu, ori nu mai vor să mai joace. Tineretul nu joacă, are alte preocupări. Numai pensionarii mai bagă un bilet“, a spus o vânzătoare. „Sunt aproape sigur că, la extragerea viitoare, dacă nici de această dată nu nimeresc numerele câştigătoare, oamenii vor participa în număr mult mai mare deoarece câştigul va fi împărţit la categoriile a II-a şi a III-a“, a spus un tânăr care doreşte să câştige de mult timp. Pentru a fi cât mai siguri că vor avea noroc, slătinenii joacă în echipe, cel puţin doi din familii diferite, cu sume de minimum cinci lei. „Suntem cinci persoane, fiecare am pus câte zece lei. Am luat mai multe bilete simple, în speranţa că poate nimerim măcar patru numere. Am mai jucat acum trei săptămâni, dar atunci am fost singur şi nu am luat nimic“, a spus Nicu P., din Slatina. Agenţiile loto şi-au închis calculatoarele la ora 14.00.

Sebastian MIHAI

Ponta vrea certitudini

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, doreşte ca Partidul Conservator Gorj să îşi nominalizeze urgent candidatul pentru Camera Deputaţilor. În urma negocierilor, conservatorilor gorjeni li s-a repartizat Colegiul 1, dar nici până în prezent nu se ştie cine va fi candidatul. „Deşi cu mare durere în suflet ne conformăm acordului de la nivel central şi dăm PC un colegiu de deputaţi, acum trebuie să aşteptăm după ei până ce se hotărăsc, în condiţiile în care echipa noastră este practic gata, dar cu un loc gol“, a afirmat Victor Ponta. Referitor la pretenţiile conservatorilor gorjeni pentru un Colegiu sau altul, Ponta crede că acestea sunt exagerate, având în vedere că PC a obţinut la alegerile locale aproximativ 3%. Iniţial, PC primise din partea PSD Colegiul numărul 2, însă Biroul Executiv Judeţean al social-democraţilor gorjeni a decis că un reprezentant din partea conservatorilor va candida în Colegiul numărul 1. Preşedintele PC Gorj, Sabin Popescu, nu este însă de acord cu o candidatură în Colegiul numărul 1.

Eugen MĂRUŢĂ

Parângul, ecologizat

Europarlamentarul Monica Iacob Ridzi a iniţiat o campanie de ecologizare a zonei turistice din Parâng, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de mai mulţi tineri, care au încercat să atragă atenţia asupra pericolelor poluării. Iniţiativa a fost preluată de tinerii din PD-L, iar la final aceştia au adunat sute de saci cu gunoi. Cei care au participat alături de Monica Iacob Ridzi au spus că acţiunea se încadrează într-o campanie demarată încă de anul trecut de Organizaţia de Tineret a PD-L Hunedoara, când, pe acelaşi traseu, au strâns în urma celor care străbat muntele peste patru tone de deşeuri. „Dacă anul trecut, pe parcursul a trei zile, am strâns aproape 600 de saci de gunoi, anul acesta vom încheia acţiunea în numai două zile. În prima zi a acţiunii, am strâns numai 200 de saci de gunoi, semn că iubitorii muntelui au început să conştientizeze pericolul la care supun mediul înconjurător prin aruncarea deşeurilor în câmp deschis. Sunt materiale care nu se degradează nici în 150 de ani. Mă refer la recipientele din plastic şi la ambalajele care conţin material plastic“, a declarat Monica Iacob Ridzi.

Tinerii din PD-L spun că nu se vor opri în acţiunile lor de ecologizare, iar la sfârşitul toamnei vor programa o acţiune pe albia unui râu de munte.

Diana MITRACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS