16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn om de afaceri din Craiova construieşte primul zgârie nori din oraş

Un om de afaceri din Craiova construieşte primul zgârie nori din oraş

Construirea unui zgârie nori în Craiova prinde contur, cel puţin la nivelul autorizaţiilor. Investitorul a obţinut în urmă cu două zile certificatul de urbanism pentru construirea unui hotel cu 27 de etaje, seră şi o parcare subterană pe cinci niveluri.

Acesta este omul de afaceri craiovean care deţine brendul tâmplăriei PVC, QFort, Ștefan Cherciu, patronul Casa Noastră . Hotelul „zgârie nori” va fi construit chiar în centrul oraşului, la kilometrul zero, în imediata vecinătate a Hotelului Ramada şi va avea o înălţime de 115 metri.

Zgârie-nori ridicat în buricul Băniei, proiect mai vechi

locul în care ar urma să fie construit hotelul cu 27 de etaje

Proiectul datează din 2008. Terenul pe care se va ridica imobilul este situat pe strada Ştefan cel Mare, dar are ieşire şi pe strada Păltiniş, având o suprafaţă de 2,579 mp. Imobilul va avea destinaţie de hotel și clădire de birouri cu un subsol cu cinci nivele, care va servi drept parcare, potrivit certificatului de urbanism.


„Regimul de înălțime către strada Păltiniș se limiteaza la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L. iar locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri adminstrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-a luat și 20% supliment de locuri de parcare, conform R.G.U. pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din strada Ștefan Cel Mare“, se precizează în certificatul de urbanism.


Primăria Craiova a mai emis şi pe 18 aprilie 2023 un Certificat de Urbanism (nr. 621) pentru construirea unei clădiri de birouri 5S+P+27E. Conform documentului, în zona dinspre Păltiniș ”regimul de înălțime se limitează la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L.”, se arăta în documentul emis de autoritatea locală.

Asta pentru că pe partea aceea regimul maxim de înălțime este P+2. Retragerea impusă pentru construire este de minimum 5 metri liniari de la aliniamentul străzilor Ștefan cel Mare și Principatele Unite, de 6 ml de la limita laterală de proprietate dinspre Est și de 7 ml de la aliniamentul străzii Păltiniș. Acum, certificatul se referă la autorizarea lucrărilor.
Dacă ideea va fi pusă în practică, un zgârie-nori în toată regula s-ar înălţa în strada Ştefan cel Mare nr. 3 A, unde în trecut a funcţionat Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Regională Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS