19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdăpostul de la Breasta va primi câinii abuzaţi şi pe cei agresivi din judeţ

Adăpostul de la Breasta va primi câinii abuzaţi şi pe cei agresivi din judeţ

Câinii maltrataţi, dar şi cei agresivi din Dolj ajung la adăpostul de la Breasta, iar animalele de talie mare ajung într-un adăpost din judeţ. În cazul acestora trebuie să existe un ordin de plasare. Consiliul Judeţean Dolj este cel care va suporta costurile.

În acest sens, CJ a încheiat un protocol de coperare cu SC Salubritate Craiova SRL.

„Prin acest protocol, autoritatea publică, Consiliul Județean Dolj întreprinde demersuri în vederea identificării de adăposturi pentru câini fără stăpân sau a altor adăposturi pentru animale domestice, inclusiv a celor deţinute de organizaţiile neguvernamentale de protecţie a animalelor, în vederea asigurării la nivelul judeţului Dolj a acestui serviciu. Serviciile acordate animalului aflat în pericol, plasat în adăpost constau în capturarea/preluarea/ridicarea, asistenţa veterinară de urgenţă, inclusiv intervenţia chirurgicală, la nevoie, transportul animalului capturat/preluat/ridicat la adăpost, deparazitarea, vaccinarea şi controlul bolilor identificate, conform legislaţiei sanitar veterinare, cazarea şi hrănirea animalului pe perioada adăpostirii acestuia”, se spune în protocol.

Acest fapt este confirmat şi de Mihail Neaţu, vicepreşedintele CJ Dolj: „Începem să ne conformăm prevederilor legale şi avem protocoale cu adăposturi autorizate. În Breasa merg animale de talie mică şi mijlocie, iar pentru cele de talie mare avem prorocol încheiat cu Adăpostul Măriuţa”, a precizat Mihail Neaţu, vicepreşedintele CJ Dolj.

CJ plăteşte pentru plasarea câinilor din judeţ în adăpost

Tarifele percepute sunt aceleaşi ca pentru Craiova. Salubritatea cere 251,98 de lei fără TVA pentru capturarea unui câine. Cazare unui câine în adăpostul de la Breasta va ajunge la 30. 99 de lei/câine/zi. Și pentru câinele care este adoptat de la distanță, dar rămâne în adăpost tariful este același. Sterilizarea unei femele va fi 262,50 de lei, în timp ce sterilizarea unui mascul va fi 210,00 de lei. Vaccinul antirabic va avea un cost în valoare de 10,50 de lei, iar microciparea, 21,00 de lei. Eutanasierea unui câine va costa 105,00 de lei, iar efectuarea unor tratamente uşoare va fi taxată cu 42,00 de lei.


Anul trecut în adăpostul de la Breasta au intrat 28 de câini din județ.


„Conform Legii 205/2004, art 24/3 consiliile județene pot încheia protocoale pentru adăpostirea animalelor maltratate, care fac obiectul unui ordin de plasare în adăpost. În baza acestei legi și având în vedere că suntem singurul adăpost autorizat, pentru câini, de pe raza județului Dolj, se încheie protocolul. Societatea noastră a mai avut protocol încheiat cu Consiliul județean și în ultimii 2 ani. Protocolul este încheiat strict pentru adăpostirea câinilor”, a precizat Mihai Butari, director SC Salubritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS