15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteluţa Luca îşi menţine decizia

Steluţa Luca îşi menţine decizia

Jucătoarea Oltchimului a afirmat că nu va reveni asupra hotărârii de a se retrage de la naţională.

Chiar în ziua reunirii lotului naţional de handbal feminin, echipa României a rămas fără căpitan. Chimista Steluţa Luca a decis să se retragă de la naţională şi, implicit, să nu participe la Jocurile Olimpice de la Beijing, care vor avea loc în perioada 8-24 august.
„Nu am nici un fel de probleme medicale. Să nu se înţeleagă greşit. Pur şi simplu, am considerat că fizic nu mai fac faţă cerinţelor antrenorului, federaţiei şi suporterilor. Este decizia mea şi vă rog să mi-o respectaţi. Am un sentiment de regret. Este şi normal pentru că urmează Jocurile Olimpice şi orice sportiv visează să ajungă acolo, dar o să mă consolez cu faptul că încă doi ani voi putea să joc la echipa mea de club şi de suflet, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Le voi ţine pumnii fetelor, voi fi alături de ele cu sufletul şi sper să se întoarcă din China cu o medalie olimpică. Nu voi reveni asupra deciziei“, a spus handbalista, care până acum a participat la şapte campionate mondiale, patru europene şi la Olimpiada de la Sydney.

„Nu ştiu dacă Steluţa s-a retras sau nu“

Tehnicianul Gheorghe Tadici a declarat iniţial că ştie că Luca are probleme medicale şi a spus că nu pune pe primul plan numirea unui nou căpitan de echipă.
„Nu ştiu dacă Luca s-a restras sau nu. Am înţeles că a trimis o scrisoare la federaţie, dar nu am apucat să o citesc. În prezent, alegerea altui căpitan de echipă este ultimul lucru care mă preocupă. Oricare jucătoare din lot poate fi căpitan. Încă nu ştiu dacă noul căpitan va fi ales prin vot democratic sau va fi numit. Nu m-am gândit încă“, a spus Tadici.
Anunţata şedinţă de ieri-dimineaţă, la care să participe Steluţa Luca, selecţionerul Tadici şi preşedintele FRH, Cristian Gaţu, s-a dovedit doar un zvon.

Cine va fi portdrapelul delegaţiei române?

În mod normal, Steluţa Luca ar fi trebuit să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice din China, onoarea urmând să-i revină noului căpitan al naţionalei feminine. „Comitetul Executiv al COSR nu a spus niciodată că Steluţa Luca va fi portdrapelul României, ci persoana desemnată a fost căpitanul echipei naţionale de handbal, indiferent cine va fi acesta. Întâmplător, la momentul respectiv căpitan era Steluţa Luca. După retragerea anunţată a Steluţei Luca, decizia noastră rămâne valabilă“, a afirmat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS