25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli testează noua formulă de joc

Napoli testează noua formulă de joc

Antrenorul italian va vedea astăzi dacă Ştiinţa poate da randamentul aşteptat în sistemul 4-3-2-1.

Universitatea Craiova va susţine astăzi primul test de verificare pe pământ turcesc, urmând să întâlnească, de la ora 18.00, liderul primei ligi din Austria, Sturm Graz. Disputa de la „Arcadia“ vine după cinci zile de acomodare, în care juveţii au încercat să-şi însuşească noul sistem de joc. După cum se ştie, antrenorul Nicolo Napoli a anunţat că va juca în retur sistemul 4-3-2-1, renunţând la clasicul 4-4-2. În aceste condiţii, Ştiinţa ar putea începe jocul în formula: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Săceanu, A. Ionescu – Fl. Costea, Wobay – Tănasă. În jocurile-şcoală, în locul lui Wobay, care a întârziat din cauza vizei, a fost folosit Ionuţ Luţu. Ajuns în Turcia vineri seară, Wobay a tras tare la antrenamente, existând posibilitatea să intre titular la meciul cu austriecii. Surprizele ar putea veni însă din partea tinerilor Valerică Găman, Bărboianu şi Gângioveanu, jucători care se bat pentru un loc de titular la Ştiinţa.

„Satelitul“, la a doua înfrângere

Echipa a doua a Universităţii, antrenată de Corneliu Papură, a contabilizat deja două înfrângeri în Ţara Semilunei. După 1-4 cu VfB Lubeck (locul 18 în Liga a III-a germană), Universitatea II a pierdut cu 0-2 întâlnirea cu Daegu FC, una dintre codaşele campionatului Coreei de Sud. Rezultatele acestor partide contează însă mai puţin, Corneliu Papură încercând să găsească formula câştigătoare pentru meciurile oficiale pe care „satelitul“ le va susţine la primăvară în Liga a IV-a. Scorul la pauză a fost 1-0 pentru coreeni. Universitatea Craiova a evoluat în formula: Silviu Lung jr. – Gârlă, Stăvaru, Răducu, Giurcă – Mirescu, Filipovici, Ologu – Firţulescu, Ir. Găman – Gogoşoiu. Pe parcursul meciului au mai intrat: Puchiu, Argintaru, Glodeanu, Necşulescu, Buleică şi Ţăran. Doi dintre elevii lui Corneliu Papură, Neacşu şi Pătraşcu nu au putut evolua din cauza unor probleme medicale.

Filipovici, modest

Fostul jucător al Ştiinţei, Narcis Mohora, îl cunoaşte pe Romeo Filipovici de pe vremea când olteanul evolua în Germania. În urmă cu câteva zile, Mohora l-a lăudat pe fostul căpitan de la juniorii lui Schalke 04. „L-am propus Universităţii Craiova, pe vremea când antrenor era Ovidiu Stîngă. La recomandarea mea, el a venit iarna trecută la Craiova, dar nu a semnat cu Universitatea. A fost căpitanul lui FC Shalke 04, la echipa de juniori, ceea ce spune totul. A avut însă ghinion, s-a accidentat şi a fost operat la inghinali, ieşind din circuit aproape un an. În toamnă, Filipovici m-a sunat şi mi-a cerut telefonul lui Spase Dilevski; au fost coechipieri. Mai departe nu cunosc povestea revenirii lui la Ştiinţa. Oricum, Craiova a luat un fotbalist adevărat“, spunea Mohora.
La amicalul de sâmbătă, Filipovici l-a contrazis însă pe Narcis, evoluând sub aşteptări. După ce în primul test de verificare, cu FC Lubeck, a lipsit din cauza unor probleme medicale, în weekend Filipovici a intrat titular, jucând mijlocaş la închidere. Acesta nu a arătat mare lucru, iar în cazul în care prestaţiile sale nu se vor schimba în bine la meciurile următoare şansele de a semna cu Universitatea sunt practic nule. Universitatea II va juca, pe 29 ianuarie, cu echipa a doua a elveţienilor de la St. Gall, iar pe 1 februarie, cu Pohang Steelers (Coreea de Sud). Ultimul amical este programat pe 4 februarie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII