24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, în aşteptarea sentinţei

Ştiinţa, în aşteptarea sentinţei

FRF va fi obligată să pună în aplicare decizia forului internaţional în cazul Universităţii Craiova, echipă care timp un an nu va mai avea dreptul să legitimeze jucători.

Pentru clubul Universitatea Craiova nu mai există cale de întoarcere în privinţa deciziei FIFA de interzicere a dreptului de a mai efectua transferuri pe o perioadă de un an. Deşi oficialii olteni susţin că au încercat fel de fel de mijloace de a dribla hotărârea forului internaţional, sentinţa a rămas în picioare. Pentru că Ştiinţa, în perioada Dinel Staicu, nu a plătit salariile brazilienilor Edu Magri şi Marquinhos, jucători care ulterior şi-au cerut drepturile în instanţă şi au avut câştig de cauză, gruparea din Bănie a fost amendată cu 185.000 de euro şi a pierdut dreptul de a mai legitima jucători. „Hotărârea este definitivă şi este o sancţiune de care Universitatea nu are cum să mai scape. Trebuia să plătească la timp! Cazul acesta datează de mai bine de un an“, a precizat Liana Stoicescu, vicepreşedinte al Comisiei de Relaţii Internaţionale a FRF.

„Am fi făcut un singur transfer“

Acest lucru a fost confirmat şi de finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu, care aşteaptă în aceste zile o înştiinţare oficială de la FIFA şi FRF. „Chiar nu mai avem ce face, am încercat prin orice mijloace. Sentinţa FIFA este clară: amendă şi interzicerea dreptului de a mai legitima jucători pe o perioadă de un an. Nici măcar fotbaliştii împrumutaţi nu-i putem aduce înapoi, decât la expirarea perioadei de împrumut. O să fim înştiinţaţi oficial în curând de această situaţie. La FRF a ajuns deja decizia TAS, urmează să se primească şi răspunsul la recurs. FIFA va obliga federaţia să pună în aplicare sentinţa, iar FRF va lua act de acest lucru în prima şedinţă a Biroului Executiv, iar apoi ne va transmite decizia în mod oficial. Asta e procedura“, a anunţat Mititelu.
Acesta a mai menţionat că, dacă nu ar fi existat acest embargo, ar fi făcut oricum doar un singur transfer. „În această iarnă am fi luat un singur jucător, dar de valoare. Aşa însă, suntem nevoiţi să mergem mai departe cu ce avem. O să dăm credit şi tinerilor. Vom avea emoţii, dar după primele trei-patru meciuri or să treacă. Nu se va pune problema retrogradării. Vom începe returul cu o surpriză la Cluj. Iar de la vară va fi altceva, după ce echipa va beneficia de o bază sportivă modernă şi de terenuri de antrenament“, a încheiat patronul Ştiinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII