21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCampioanele s-au întors cu bine acasă

Campioanele s-au întors cu bine acasă

După ce au învins cea mai bogată echipă din lume, Viborg, chiar pe terenul danezelor, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au avut parte de o adevărată peripeţie la întoarcere din Nordul Europei. Şefii delegaţiei chimiste au decis ca plecarea din Danemarca să fie programată la 3.00 dimineaţa, după doar trei ore de somn, gândindu-se că pe 8 ianuarie, la Braşov, este programat marele derbi, cu Rulmentul. Tadici şi compania au ajuns doar până la Amsterdam şi au petrecut în aeroport toată ziua de joi, deoarece cursele spre Bucureşti au fost anulate. În noaptea de joi spre vineri, la ora 2.00, campioanele României au ajuns la Otopeni, iar patru ore mai târziu la Râmnicu Vâlcea. Antrenamentul programat iniţial vineri dimineaţă a fost anulat. La şedinţa de pregătire au participat doar Luminiţa Huţupan, Ionela Gâlcă, Valeria Motogna şi Roxana Gatzel, jucătoare care nu făcuseră deplasarea în Danemarca. Vestea bună este că Iulia Puşcaşu şi Valentina Ardean Elisei au început şi ele antrenamentele uşoare, deocamdată pregătindu-se separat.

Suntem rupţi de oboseală“

La întoarcerea în România, Gheorghe Tadici a declarat că formaţia sa este în urmă cu pregătirea şi recuperarea: „Bine că am învins şi ne-am asigurat primul loc. Suntem rupţi de oboseală, dar trebuie să ne antrenăm, suntem în urmă. Practic am pierdut două nopţi. Fetele au dormit două ore după meci şi deloc în noaptea de joi spre vineri. Urmează derbiul cu Rulmentul şi sunt îngrijorat de recuperarea fetelor“. Extrema Adriana Nechita şi-a completat antrenorul: „Meciul a fost dificil, dar mai greu a fost drumul de întoarcere acasă“.

Interes enorm pentru derbi

Braşovul fierbe înainte de derbiul dintre Rulmentul şi Oltchim. Cu cinci zile înainte de disputarea marelui meci (8 ianuarie, ora 17.00) se vânduseră deja 1.000 de bilete, aproape trei sferturi din capacitatea sălii ardelene. Oltchim va avea o galerie numeroasă, formată din aproximativ 100 de persoane, care vor pleca din Râmnicu Vâlcea cu două autocare marţi dimineaţă. În runda a zecea a Ligii Naţionale de handbal feminin, Oltchim s-a impus fără probleme în faţa formaţiei HC Zalău, 37-27, în timp ce Rulmentul a zdrobit pe HCM Baia Mare: 44-20. Iată rezultatele complete ale etapei: Universitatea Cluj – HC Buzău 34-22, Rapid Bucureşti – Universitatea Deva 37-32, HCM Roman – Dunărea Brăila 26-29, HC Zalău – Oltchim 27-37, Rulmentul Braşov – HCM Baia Mare 44-20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS