15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPantera se pregăteşte la altitudine

Pantera se pregăteşte la altitudine

Pugilistul craiovean se antrenează pentru meciul de la Valencia, cu spaniolul Karim Quibir Lopez, care va avea loc pe 28 septembrie. Până atunci, Sorin trebuie să mai slăbească cinci kilograme.

24 de zile îl mai despart pe pugilistul craiovean Sorin Tănasie de cel mai important meci al său, cu spaniolul Karim Quibir Lopez, miza fiind centura europeană la categoria cocoş (53,525 kg). Spre dezamăgirea lui Sorin, gala din 28 septembrie, în care el este cap de afiş, nu va avea loc în România, ci pe terenul adversarului său, la Valencia. „Nu mai vreau să vorbesc despre acest lucru. Mi-am dorit enorm să boxez în România, indiferent în ce oraş. Acum nu mă mai interesează decât titlul“, a spus ieri Sorin. „Pantera“ a adăugat că ia în serios meciul cu Quibir: „Mă simt bine, am poftă de antrenament şi mă gândesc numai la meci. Nu îmi desconsider adversarul, mai ales că are în palmares 30 de victorii, dintre care 21 prin KO“.
Astăzi este ultima zi în care Tănasie se va mai antrena în Craiova pentru meciul din Spania, pentru că mâine va pleca într-un cantonament montan la Zărneşti, însoţit de antrenorul Vasile Fîntînă şi de alţi pugilişti de la CSM Craiova. „Miercuri plecăm la Zărneşti, o localitate montană aflată la o altitudine de 800 m. Mergem pe un regim redus de oxigen, dar avantajul este că nu este nevoie de o perioadă de acomodare cu aerul. De acum încolo vom include în antrenament şi pregătirea tehnico-tactică, după ce în primele două etape am pus accentul pe rezistenţă organică generală şi apoi pe rezistenţă în regim de forţă şi viteză“, a explicat maestrul Fîntînă.

Sparring-parteneri e la CSM Craiova

Acesta nu va pleca la munte însoţit doar de Tănasie, ci şi de alţi pugilişti de la CSM Craiova. „Cristian Vulpe va fi sparring-partener pentru Sorin, iar Ionuţ Marian Dincă pentru Cosmin Pîrvu, sportiv care va participa şi el la gala din Spania, de pe 28 septembrie. În plus, în cantonament va merge şi Florin Chiciu, care peste o săptămână va participa la un turneu naţional de juniori, la Focşani, unde se vor selecţiona sportivii care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori, din 2008“, a adăugat antrenorul Vasile Fîntînă. În ceea ce-l priveşte pe Cosmin Pârvu, care va susţine în această lună al doilea meci al său la profesionişti. 
În perioada care a mai rămas până la meciul cu spaniolul Karim Quibir Lopez, Sorin Tănasie trebuie să dea jos kilogramele în plus. Acum are 59 şi trebuie să ajungă la 53,500.

Era s-o păţească în Giuleşti

Mare fan al Universităţii Craiova, Sorin Tănasie nu ratează nici un meci al alb-albaştrilor. Nici sâmbătă seară nu a putut sta acasă şi a plecat împreună cu câţiva prieteni din cartierul Craioviţa Nouă la meciul din Bucureşti, cu Rapid. Acest lucru era să-l coste, pentru că, în încăierarea din pauza meciului dintre două facţiuni rivale ale galeriei craiovene, Tănasie a fost lovit.
„Niciodată nu merg la meci cu galeria să înjur sau să mă bat. Dar în Giuleşti nişte băieţi s-au luat de prietenii mei. Eu am încercat să-i despart şi au început să mă lovească. Apoi jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. Am doar câteva zgârieturi, bine că nu a fost mai grav“, a explicat „Pantera“. După meci, la fel ca majoritatea tinerilor care au făcut parte din galeria Universităţii, Tănasie a fost la secţia de poliţie pentru amprentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII