23.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFără miză, doar orgoliu

Fără miză, doar orgoliu

Pe stadionul „Dan Păltinişanu“ se întâlnesc două echipe care, de când şi-au schimbat tehnicienii, nu au cunoscut gustul înfrângerii.

După patru victorii consecutive care i-au adus în sfârşit liniştea, Universitatea va ateriza astăzi la Timişoara pentru confruntarea cu Poli din postura de echipă ce joacă doar din orgoliu şi din dorinţa de a lăsa o cât mai bună impresie pe acest final de campionat. Cele 12 puncte strânse în ultimele patru etape i-au scăpat definitiv pe alb-albaştri de grijile retrogradării, iar gândul oficialilor grupării oltene se îndreaptă acum spre sezonul viitor, când şi-au propus obiective mult mai îndrăzneţe.
Meciul de astă-seară, deşi poate fi considerat unul de vacanţă, având în vedere că ambele echipe şi-au atins obiectivele stabilite pe parcursul campionatului, se anunţă destul de încins. Timişorenii şi craiovenii sunt pe val după seria de rezultate bune, iar orgoliul celor două formaţii poate pune în planul secund lipsa de miză a partidei. Va fi interesant de urmărit şi duelul dintre cei doi tehnicieni, atât Florin Cioroianu, cât şi Valentin Velcea fiind neînvinşi de când au fost învestiţi în funcţia de „principal“.
Velcea a recunoscut faptul că pentru el orice joc este important, rezultatele bune până la finalul campionatului, coroborate cu o eventuală izbândă în finala Cupei României, putându-i asigura un loc pe banca alb-violeţilor şi în sezonul viitor. În aceeaşi situaţie se află şi Cioroianu. La fel de nerăbdător ca şi finanţatorul lui Poli, Marian Iancu, Adrian Mititelu doreşte performanţe rapide la Universitatea, el afirmând în repetate rânduri că la echipă antrenorii vor rămâne doar dacă au rezultate. Din păcate, duelul celor mai iubite echipe de provincie se va disputa cu tribunele goale, memoriul făcut de clubul bănăţean în cazul suspendării terenului fiind respins ieri de Comisia de Apel a FRF.
Ştiinţa a sosit în Banat cu tot lotul valid şi nu ar fi exclus ca în echipă să apară, pe parcurs, şi câţiva jucători tineri folosiţi mai puţin în acest campionat. Alb-albaştrii trebuie să aibă însă o prestaţie pe măsura celor precedente, pentru a răzbuna astfel eşecul din tur.
Poli s-a impus cu 1-0 în Bănie, printr-un gol marcat de Gigel Bucur, însă formaţia de atunci a Universităţii a fost inedită, antrenorul Fane Stoica fiind nevoit să improvizeze din cauza lipsei mai multor titulari.

Cioroianu vrea un nou succes

Antrenorul Universităţii Craiova, Florin Cioroianu, a declarat ieri, pentru NewsIn, că îşi doreşte să continue şirul victoriilor şi după partida cu Poli Timişoara şi speră ca echipa sa să fie revelaţia acestui final de campionat. „Vreau să obţinem la Timişoara al cincilea succes consecutiv. Este un joc destul de greu, Poli este o formaţie bună, cu jucători de top şi un lot numeros, dar eu cred că băieţii mei vor fi la fel de concentraţi ca şi până acum. Aştept de la ei să demonstreze că au valoare, că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei de la Poli, chiar dacă timişorenii se află pe locul cinci, iar noi doar pe 11“, a spus Cioroianu. „Sper ca după această etapă noi să rămânem revelaţia finalului de sezon. Am avut şi am încredere în echipă. Universitatea trebuie să joace ofensiv, iar celelalte echipe care o întâlnesc trebuie să se teamă de ea. Să vină la Craiova sau oriunde şi să-şi facă griji în legătură cu câte goluri vor primi, nu să se gândească să ia puncte. Nu trebuie să schimbe Universitatea tactica de la meci la meci, ci adversarii să o facă“, a completat tehnicianul Ştiinţei.
La rândul său, antrenorul lui Poli, Valentin Velcea, şi-a avertizat elevii că Universitatea este un adversar dificil. „Este un meci foarte greu, în contextul în care avem şase victorii şi vrem să o obţinem pe a şaptea pe de o parte, iar, pe de alta, în subconştientul jucătorilor a apărut dorinţa de performanţă continuă. Universitatea vine după patru victorii consecutive şi nu ne va fi uşor“, a spus Velcea, care a fost completat de Alexa: „Am jucat un an la Craiova şi îi ştiu pe olteni. Au spiritul arţăgos, sunt răi, pătimaşi şi încăpăţânaţi. Va fi un meci greu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII