32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbalul românesc e mai sărac! A murit dublul campion mondial Ștefan Birtalan

Handbalul românesc e mai sărac! A murit dublul campion mondial Ștefan Birtalan

Ștefan Birtalan, fostul mare handbalist român, a murit luni dimineață, la vârsta de 75 de ani. Legenda României a decedat la Spitalul Fundeni, unde era internat în ultima vreme.

Ștefan Birtalan a murit în jurul orei 06.00 dimineața și a fost confirmat de foști componenți ai ”Generației de Aur” a handbalului românesc.

În momentul decesului, fiul lui Ștefan Birtalan se afla la Suceava, la un turneu de handbal pentru juniori cu echipa Handbal Club Ștefan Birtalan. Acesta se va deplasa acum la București, notează Digisport.

Ștefan Birtalan este dublu campion mondial, în 1970 și 1974. Acesta este medaliat olimpic de trei ori: argint în 1976 la Montreal și bronz la Munchen și Moscova, în 1972 și 1980. A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977. Birtalan a jucat timp de 14 ani în naționala României, pentru care a reușit 993 de goluri.

Ne-a părăsit un Uriaș! Drum lin, Ștefan Birtalan!”, a transmis Steaua, pe Facebook, după moartea lui Ștefan Birtalan.

„Ne-a fost rival și prieten. Nu a jucat niciodată pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar! Odihnește-te în pace, Ștefan Birtalan!”, a apărut şi pe pagina de Facebook a CS Dinamo.

Citeşte şi: Handbal (f) / Super transfer în Bănie! Valentina Blazevic se alătură lui SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS