20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO repriza zmei, una mielusei

O repriza zmei, una mielusei

Liga I


Pandurii – CFR Cluj 1-3


• Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: I. Iordache ’91-p. / Coroian ’38, ’65, Surdu ’90.


Pandurii: Guso – Dragomir (’67, Popete), Rus, Chibulcutean, Ursu – Fl. Stânga, Vancea, Vranjkovic – Zoicas (’79, D. Orac), A. Popescu, Vintilescu (’51, I. Iordache). Antrenor: Eugen Neagoe.


CFR: Ţurcas – Minteuan, Jula, Milosevic, Miclaus (‘9, Cotolan) – Jose, D. Munteanu (’58, Ferreira), Coroian – Tilinca, Anca (’81, Chihaia), Surdu. Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Cartonase galbene: Vranjkovic, Dragomir, A. Popescu / Tilinca, Minteuan, Jula, Cotolan, Ferreira.


• Cartonas rosu: Fl. Stânga (’61).


• Au arbitrat: A. Constantin – A. Vidan, S. Caia.


• Observatori: D. Mihalache, A. Huzu.


In corzi o repriza, timp in care „pandurii“ s-au jucat cu ocaziile, clujenii lui Dorinel Munteanu si-au revenit dupa pauza si, profitând de superioritatea numerica, si-au asigurat pentru inca o etapa fotoliul de lider.


Pandurii Târgu Jiu a aratat ca o echipa adevarata doar in primele 45 de minute, când liderul CFR Cluj condus de Dorinel Munteanu a parut o formatie de pluton pe „Municipal“. Cu noroc, ardelenii au scapat cu tabela imaculata din doua situatii critice, gratie lui Ţurcas, si, mai mult, au punctat la singurul sut pe spatiul portii lui Guso, prin Coroian. Toate sperantele de egalare ale gorjenilor s-au naruit dupa eliminarea lui Stânga, din minutul 62, corecta de altfel. Când Augustus Constantin se pregatea sa puna capat meciului, Ilie Iordache a punctat pentru statistica la debutul sau in tricoul „pandurilor“, de la punctul cu var.


Si Dorinel Munteanu, si Eugen Neagoe au gândit o tactica ofensiva, cu câte trei vârfuri, diferenta facându-se la finalizare. Daca A. Popescu si Zoicas au ratat din sase metri singuri cu Ţurcas, Coroian, omul meciului, a punctat de doua ori din situatii care nu anuntau un pericol iminent pentru poarta lui Guso.


Festivalul ratarilor


CFR Cluj nu a luat in serios dorinta de afirmare a „pandurilor“, fiind surprinsa de replica dârza a elevilor lui Neagoe. A. Popescu putea deschide scorul in minutul 2, dar Ţurcas s-a opus la sutul acestuia din sase metri si a respins in corner. Peste câteva minute, Vintilescu a centrat periculos in fata portii, iar Jose a acordat corner in ultimul moment. Oltenii au continuat sa atace si acelasi Vintilescu, revenit dupa o accidentare, a fost surprins de continuarea lui Vranjkovic din lovitura libera, mingea lovindu-l in calcâi intr-o situatie foarte buna. Ursu si-a incercat si el sutul de la distanta, dar Ţurcas s-a dovedit in mare forma.


Intr-o faza care nu anunta mare lucru, Anca l-a servit pe Coroian la limita careului mare si Guso a fost surprins cu un sut cu pamântul, la coltul scurt (’38). Finalul reprizei a fost incendiar, cu gorjenii cautând egalarea pe care o meritau cu prisosinta. Zoicas s-a descurcat bine printre masivii fundasi clujeni in careul advers, nu si in fata lui Ţurcas, care a blocat sutul acestuia de la câtiva metri. Gorjenii au ramas in careul advers si sutul lui Vranjkovic a fost oprit din drumul spre gol de Milosevic, care si-a trimis echipa la cabine in avantaj.


„Pandurii“ nu au contat dupa pauza


Obligata sa forteze egalarea, Pandurii s-a descoperit in defensiva, iar cei trei atacanti rapizi ai lui Munteanu s-au simtit in elementul lor. Recitalul ofensiv al oaspetilor a debutat la zece minute de la reluare. Anca a sutat in bara, iar Tilinca a fost incapabil sa profite de balonul revenit din stâlpul portii gorjene. Guso s-a opus spectaculos sutului din lovitura libera al lui Munteanu, aceiasi Anca si Tilinca fiind prea stângaci sa impinga balonul in poarta (’58). Jocul s-a rupt in minutul 62, când Stânga a fost eliminat pentru un fault in careu la Anca, dar Guso a mai pastrat ceva sperante, respingând sutul de la punctul cu var al lui Surdu, urmarit din tribuna de selectionerul echipei nationale de tineret, Emil Sandoi.


Din nefericire pentru gazde, Coroian a mai iesit de doua ori la rampa, cu golul de 2-0, sut plasat pe lânga Guso, si in minutul 90, când scarita sa a lovit transversala, iar Surdu a reluat imparabil pentru 3-0. I. Iordache a redus imediat din diferenta la debutul sau la Pandurii, transformând o lovitura de la 11 m acordata mai mult in compensatie de Constantin la arbitrajul sau partinitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS