18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii a dezamagit la primul turneu

Pandurii a dezamagit la primul turneu

Echipa lui Liviu Andries (foto) a pierdut cu Dinamo Bucuresti, 25 – 34 si cu Uztel Ploiesti, 30 – 33, reusind sa câstige un singur joc cu Bucovina Suceava, 33 – 30. Tehnicianul gorjenilor s-a declarat dezamagit de jocul echipei, acuzând lipsa de valoare a noilor achizitii. „A fost o dezamagire din punctul meu de vedere. A fost si primul turneu si am jucat trei jocuri cu trei echipe bune. Evolutia jucatorilor a fost dezamagitoare. Nu e vorba doar de neintegrare, ci de valoarea in sine a jucatorilor respectivi, iar pâna in prezent pot sa spun ca m-au dezamagit majoritatea din punct de vedere valoric. Cei care au valoare se pot integra usor, iar daca nu ai valoare vei ramâne un anonim. Deocamdata sunt nemultumit de evolutia achizitiilor facute la echipa“, a spus Andries.


Mai slabi ca sezonul trecut


Singurul nou-venit care a primit votul de incredere al tehnicianului este sârbul Slobodan Neskov. „Sunt multumit doar de Slobodan, dar la el mai e vorba si de cunoasterea limbii române, de relatiile si modul de intelegere cu ceilalti jucatori. De ceilalti cinci jucatori transferati sunt dezamagit complet“, a sustinut Andries.


Desi a pierdut doar doi jucatori importanti, Filip si Clenciu, si a transferat sase, antrenorul gruparii oltene a spus ca actuala echipa este mai slaba, cel putin in acest moment, decât cea care a obtinut locul patru in Liga Nationala sezonul trecut. „Dupa aceste trei meciuri efectuate pot spune ca suntem mai slabi decât anul trecut. Bine ca si la echipa de anul trecut relatiile care existau s-au format printr-o munca de trei ani. Trei ani am avut acelasi colectiv si nu a plecat nimeni, dar acum am adus sase jucatori noi si e greu sa ii faci pe toti sa cânte aceeasi melodie si sa tina acelasi ritm“, a afirmat Andries.


Probleme la jocul colectiv


Daca din punct de vedere fizic echipa se prezinta binisor, lipsa de omogenitate este principala problema a antrenorului Andries. Antrenamentele efectuate intr-o sala subdimensionata isi pun amprenta si ele pe evolutia jucatorilor. „Se stie si faptul ca noi nu am facut antrenamente intr-o sala neregulamentara pentru ca sala de la LPS este mai mica. S-a cunoscut mai ales la meciul cu Ploiestiul, pentru ca atunci când am inceput acest meci, vreo 20 de minute nu stiam pe unde suntem in teren. E vorba de niste repere pe care le stii, dar acolo fiind sala mai mica, colegul e mai aproape de tine, in timp ce intr-o sala mai mare automat spatiile sunt mai mari si nu se mai strânge la fel. Cele mai mari probleme sunt la jocul colectiv si la finalizare. Se poate insa remedia si speram ca in cele 11 jocuri care mai sunt sa mai lucram la acest capitol. Concluzia finala este ca trebuie munca mai multa“, crede antrenorul „pandurilor“.


Gore Albici a fost numit antrenor secund


Veteranul din poarta echipei gorjene, Gore Albici, a renuntat la activitatea de jucator, dedicându-se meseriei de antrenor. Albici a fost numit secundul lui Liviu Andries si se va ocupa si de pregatirea portarilor din lotul echipei Energia Pandurii, Bichir, Muraru si Radulescu. Cei trei portari au avut evolutii slabe la turneul de la Bucuresti, Bichir accidentându-se la jocul cu Uztel. „Muraru, in comparatie cum era el de pregatit când a plecat de la noi acum patru ani, este sub ce a fost atunci. A inceput usor sa isi faca treaba, dar la meciul cu Dinamo am fost nemultumit putin de el. Apara aruncarile de pe sapte metri, dar de acelea de afara nu se prea lipeste. Si Cornel Bichir a facut dupa primul meci o intindere, iar Radulescu a venit dupa un turneu in Austria si Germania cu tineretul, unde a dezamagit, in comparatie cu celelalte turnee. Se vede ca si el a iesit din forma si nici nu stiu cât s-a pregatit acolo, la lot“, a incheiat Liviu Andries.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU