18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDeparte de nisipurile miscatoare

Departe de nisipurile miscatoare

Sustinute de societatile din minerit sau petrol, echipele gorjene din Liga a III-a, Minerul Motru, Minerul Matasari, EMC Rovinari si Petrolul Ţicleni, si-au propus in editia 2006-2007 o clasare de la mijlocul clasamentului in sus. Beneficiind de experienta esalonului doi, „minerii“ din Motru par favoritii seriei, in timp ce la polul opus se situeaza Petrolul Ţicleni, grupare promovata din campionatul judetean. Prin prisma asocierii cu Pandurii Târgu Jiu, EMC Rovinari poate dispune la fiecare etapa de cinci divizionari A, insa dezavantajul ar fi lipsa omogenitatii. Desi declarat falimentar cu putin timp in urma, clubul Minerul Jilt Matasari nu se multumeste cu simpla prezenta in Liga a III-a, propunându-si ca obiectiv principal promovarea.


„Petrolistii“ pastreaza vechiul lot


Repromovata in esalonul trei dupa un an de campionat judetean, Petrolul Ţicleni si-a propus clasarea pe unul din primele opt locuri, beneficiind de sprijinul Schelei de Petrol Ţicleni. Echipa are o noua conducere, cu Sorin Andrei, director tehnic, si Gheorghe Muja, antrenor principal, si un lot foarte tânar, fiind pastrati majoritatea fotbalistilor cu care s-a promovat. „Petrolistii“ au efectuat un stagiu de pregatire centralizata la Rânca si a sustinut doar trei meciuri amicale, 2-0 si 0-0 cu EMC Rovinari si 2-2 cu Minerul Matasari. In lot si-au mai facut loc portarul Cretan (Arsenal Motru), si jucatorii de câmp Baran (Unirea Vânatori), Badoiu („Gica Popescu“), Mojmonea (Scoala „Costica Donose“), Roncea (Vulturii Farcasesti), Pachia (Universitatea), Costescu (Gilortul), Roiu si Radu (Pandurii). In aceste zile se efectueaza ultimele lucrari de modernizare la stadion, oficialii din Ţicleni având incredere ca debutul in fata gruparii Progresul Corabia va fi fericit. „Primul joc e cel mai greu si cel mai important. Abordam campionatul cu incredere“, a declarat directorul tehnic Sorin Andrei.


EMC Rovinari ramâne „satelit“


De doua saptamâni, EMC Rovinari pregateste debutul in Liga a III-a in cantonamentul de la Tismana sub indrumarea tehnicianului Romulus Negroiu si a secundului Ion Litoiu. Cea mai importanta achizitie a rovinarenilor este cea a fostului pandur Adrian Arcanu, revenit dupa accidentarea suferita in noiembrie 2004. Pe lânga Arcanu, ECM Rovinari i-a mai legitimat pe Oancea, Barbu (ambii Gilortul), Mândrut, Zgondea (Pandurii). S-a prelungit cu inca un sezon contractul de asociere cu Pandurii Târgu Jiu pe lista comuna a celor doua echipe aflându-se jucatorii Costescu, Murdarea, Cristea, Pândaru, Balaet, Gogelescu, Ursu, Cazacu, A. Popescu, I. Iordache, Attila Vajda, Vatavu, Luca, Vidakovic, Mândrean, Prodan, Enescu si Dedu. Obiectivul echipei este clasarea pe locurile 1-6, realizabil având in vedere ca EMC Rovinari beneficiaza la fiecare joc de experienta a cinci fotbalisti din prima liga. Gruparea gorjeana va juca in prima etapa pe terenul echipei din Podari. „Mergem sa câstigam la o echipa nou-promovata. Meciul egal este pentru noi ca o infrângere“, a declarat organizatorul de competitii Viorel Cioara.


„Minerii“ din Matasari au doua obiective


Abia scapati de la retrogradare sezonul trecut, „minerii“ din Matasari vor sa promoveze la capatul acestui campionat si daca nu vor reusi se multumesc cu obiectivul secundar, clasarea pe locurile 2-6. Sub comanda tehnicianului Constantin Trifu se afla vechii componenti ai lotului, precum si noile achizitii Vincentovicz (Tricolorul Breaza), Râja (Inter Navodari), C. Popescu, Lupsoiu, Daia (Arsenal Motru), Vladut (Gilortul), Mitrica (EMC Rovinari), Stanciu si Nanu (Pandurii). Cosmetizarea arenei din Matasari este aproape finalizata, in prezent lucrându-se la montarea a 560 de scaune, se refac bancile de rezerva, se vopseste gardul imprejmuitor. S-a montat pompa de apa la putul de adâncime si a fost refacuta complet suprafata de joc. Minerul Matasari va debuta in campionat vineri, de la ora 18.00, pe terenul „Electroputere“, in compania gruparii Armata Craiova.


Motrenii vor din nou in Liga a II-a


Cu un lot cu media de vârsta de 21 de ani, Minerul Motru si-a propus revenirea in Liga a II-a, iar meciul de debut cu Rova Rosiori este tratat cu foarte multa seriozitate. „Vrem sa debutam cu dreptul, trebuie sa nu facem pasi gresiti acum la inceput pentru a nu mai avea emotii la final. Ne-am axat pe transferuri de jucatori tineri pentru ca ne-am saturat de jucatori batrâni care ne-au aruncat din Divizia B in C. Campania de transferuri s-a incheiat la noi, gata, ne-am definitivat lotul. Am adus 11 jucatori, am promovat cinci juniori, plus cei sapte fotbalisti ramasi din sezonul trecut“, a declarat directorul sportiv Mihai Cernica. Minerul Motru a solicitat FRF ca toate jocurile de pe teren propriu sa le dispute sâmbata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS