18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportI-au spulberat pe pitesteni

I-au spulberat pe pitesteni

Handbalistii gorjeni se descura bine in pregatiri, tehnicianul Liviu Andries fiind multumit de lotul pe care il are la dispozitie.


Dupa mai bine de o luna de la inceperea pregatirilor, Energia Pandurii Târgu Jiu a sustinut primul amical al verii in compania echipei de liga a doua, Universitatea Pitesti. Echipa lui Liviu Andries s-a impus categoric cu scorul de 38-23 in timpul regulamentar, cei doi tehnicieni convenind sa se mai dispute o repriza suplimentara, câstigata de asemenea de gorjeni cu scorul de 17-12. „Pandurii“ au inceput in formula Bichir – Neskov, Mazilu, Truica, Balea, Ilies, Mihoci, cu Preda si Costea la schimb, iar in partea a doua au intrat Muraru – Apolzan, Panait, Preda, Balea, Radu, Enache, cu Eremia pe faza de aparare. Andries a rulat tot lotul cu exceptia portarului Radulescu, care a onorat o convocare la lotul national de tineret, ce disputa turnee in Austria si Germania.


„Am optat pentru acest meci pentru ca jucatorii sa-si intre in mâna dupa doua saptamâni de lucru in sala. Noi ne antrenam la Târgu Jiu intr-o sala subdimensionata (Sala LPS – n.r.), iar acest lucru s-a resimtit la Pitesti in primele zece minute pe un teren normal. Sunt multumit de primul meci, se vede lipsa de coeziune, dar stam binisor la capitolul conditie fizica. Se contureaza un prim 14“, a afirmat Andries.


Tehnicianul gorjean s-a declarat multumit de lotul pe care-l are la dispozitie, unul care-i ofera multe solutii. „Optiuni sunt, poti sa joci cu doi pivoti, cu trei interi, am la dispozitie mai multe formule de echipa. Trebuie sa inchegam echipa, iar pentru asta ne trebuie jocuri multe pentru ca sunt sase jucatori noi in lot“, a precizat Andries.


Inca un turneu de pregatire


In continuare, prima optiune pentru postul de portar este Bichir, Muraru fiind asteptat sa revina la un nivel superior dupa aventura franceza. „Incepe sa-si revina si Muraru. Inca nu este la nivelul la care era când a plecat de la Energia Pandurii in Franta“, a spus antrenorul „pandurilor“. Dupa cum sustine Liviu Andries, Neskov este „un câstig pe extrema pe ambele faze, are calitate“, Preda „se vede ca vrea sa faca treaba“, Costea este „un câstig pe aparare si atac“, iar Balea si Truica „s-au integrat destul de bine in echipa“.


Energia Pandurii Târgu Jiu a mai perfectat un turneu de pregatire, pe lânga cele deja cunoscute (Bucuresti, Baia Mare, Timisoara), la Pitesti, in perioada 1-3 septembrie, unde va avea parte de cinci jocuri, cu Dinamo Bucuresti, Dinamo Brasov, Uztel Ploiesti, CSM Medgidia si Universitatea Pitesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS